Издвајамо Свет

ЛАВРОВ ЗАГРМЕО: Ако гурнете Украјину у рат, Русија ће стати уз Доњецк и Луганск – РАЗМИСЛИТЕ ДОБРО!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Сједињене Државе покушавају да “повежу“ европске земље које деле русофобичне тенденције, како би и даље наоружавали Украјину.

Ово је речено у интервјуу за телевизијски канал “Русија 1”, од стране руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, док је одговарао на питање о томе зашто Европа ћути по питању тога што САД снабдевају Украјину оружјем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Европа не ћути, она се противи, али тихо и скривено. Према нашим информацијама, у разговору са Сједињеним Државама они изражавају неслагање у одговору на хитне захтеве Вашингтона да Европа треба да се придружи овим иницијативама за наоружавање Украјине.“

“САД покушавају да у ове пројекте намаме оне земље које су обележене русофобичним тенденцијама. То су наши балтички суседи, Пољска, али према нашим подацима, велике, солидне европске државе одлично схватају опасност таквих акција и покушавају да уразуме своје суседе, јер су Американци, заједно са Канађанима, већ почели да се ангажју на овим испорукама. И то је жалосно“, рекао је Лавров.

Истовремено, он је додао да Русија не може забранити Американцима да снабдевају било кога.

“Али, наравно, ми ћемо извући сопствене закључке и деловаћемо у складу са тим. Ако поново дође до рата војска Доњецка и Луганска ће сигурно добити нашу помоћ и то треба да имате на уму”, истакао је руски министар спољних послова.

 

Извор: Wебтрибуне.рс