Издвајамо Свет

ЛАВРОВ: САД се узалуд труде да изолују Русију, сви покушаји су осуђени на неуспех!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

ПОКУШАЈИ Сједињених Држава да изолују Русију и да је претворе у државу на повоцу – осуђени су на неуспех, изјавио је Сергеј Лавров.

На свечаности поводом Дана дипломатије РФ, још је рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Антируска кампања, коју је покренуо Вашингтон, добила је размах без преседана. Њен циљ је претварање Русије у зависну државу. Само, на крах су осуђени сви покушаји да се Русија изолује и да се натера да се одрекне својих принципа“.

У наставку је додао: „Историјски Запад, којег мучи губитак властитог утицаја, на све начине покушава да сачува властиту хегемонију и да отежа објективни процес формирања полицентричног светског поретка. Зато и покушава да заустави стварање нових светских центара, укључујући и Русију“.

Лавров је дан раније оптужио Сједињене Државе да рае на територијалном комадању Сирије.

Стејт департман то одбацио, тврдећи да је амерички експедициони корпус – који се у тој блискоисточној земљи налази потпуно незаконито јер нема ни позив званичног Дамаска ни мандат Савета безбедности УН – у Сирији само због борбе против Исламске државе.

Пошто је ово више него неубедљиво, јер је Доналд Трамп још пре неколико месеци прогласио победу над Исламском државом, Вашингтон је прецизирао да су Американци у Сирији и ради стабилизовања прилика у њој како би био могућ „мировни процес у Женеви.

У исто време је стални представник Русије у Савету безбедности УН – Василиј Небензја – изјавио да цео низ земаља покушава да оклевета Русију због њених успеха у Сирији, нарочито након успешно организованог Конгреса сиријског националног дијалога у Сочију.

 

 

Извор: fakti.rs