Србија

ЛАЗАНСКИ: СЕВЕРНА КОРЕЈА ЈЕ ОЗБИЉНА ВОЈНА СИЛА – НИКО НЕ МОЖЕ ПРОТИВ ЊИХ! (Видео)

Фото: Јутјуб

Какви су утисци са војне параде у Северној Кореји, како људи живе у овој земљи, да ли су истините бројне предрасуде које можемо чути о њима и њиховом лидеру Ким Џонг Уну, открио је Мирослав Лазански гостујући у емисији Ново јутро на ТВ Пинк

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једини страни новинар акредитован на војној паради у Пјонгјангу Мирослав Лазански рекао је за ТВ Пинк да је цео процес посете Северној Кореји започет још прошлог лета.

– Стране новинаре не пуштају тако лако, ја сам био једини страни новинар који је добио акредитацију – каже Лазански.

Он истиче да је томе да буде једини вероватно допринело његово писање из 90-их година, када је предвидео да ће Северна Кореја већ за деценију имати нуклеарно оружје.

– И јесу 2006. имали прву генералну пробу. Каже се да су Корејци одлични хакери, бољи и од Кинеза и читају и прате све што се напише и говори о њима – каже Лазански за „Ново јутро“.

Он истиче да су неке тврдње о Северној Кореји само предрасуде.
– Кажу како немају интернет, нити мобилне телефоне. Знате ли какве мобилне имају тамошње девојке?! Интернет ради, ради и Гмаил, иако он рецимо не функционише у Кини – каже војни коментатор.

Како каже, плаћање је могуће у готово свим валутама.

– Мислим да би и динаре прихватили да сам им понудио. Јако су добри трговци – истиче Лазански.

Говоречи о инфраструктури, Лазански каже да имају метро који је по угледу на московски.

– Њихов метро је уметност! – истиче он, додајући да Корејци не воле да се сликају, а да су им жене лепе.

– Не воле комуникацију са странцима, жене су обучене сведено. Када је реч о војној паради, светске агенције су о њој извештавале на основу сателитских снимака, будући да нису имали своје новинаре – подсећа Лазански.

Парадом су, истиче, показали да су снажни, да нико на њих не може, да на силу могу да одговоре силом, али и да пошаљу поруку мира југу, где су Олимпијске игре.

 

Извор: TV Pink