Издвајамо Србија

МАЛУ ЈАНУ УЗИМАЈУ ОД МАРЈАНОВИЋА: Биће још хапшења!

Бригу о ћерки убијене певачице води стриц са супругом и родитељима, а надлежни из Центра за социјални рад даће процену која зависи и од могућности да помагачи у злочину буду ухапшени.

Јана Марјановић (7), чија је мајка Јелена убијена 2. априла 2016, могла би да буде одведена из породичне куће у Борчи уколико стручњаци Центра за социјални рад, који има старатељство над девојчицом, процене да после подизања оптужнице против њеног оца Зорана ова породица више није добро окружење за њу, сазнаје Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Старатељство над девојчицом, подсетимо, има центар, али је привремена брига о девојчици поверена Зорановом рођеном брату Милошу. Саговорник Курира напомиње да доста тога зависи и од могућег хапшења Зоранових саучесника у злочину. У кући у Борчи, мала Јана, подсетимо, живи са стрицем, његовом женом Милица, бабом Зорицом и дедом Владимиром.
– Социјални радници неколико пута су разговарали с Јаном и она је увек на питање где жели да живи одговарала да хоће да остане кући јер чека да јој се тата врати. Њихова процена је због тога да је за дете најбоље да остане у окружењу породице – каже извор Курира.

Водили је у ЦЗ

Препорука радника центра, после прве посете оцу у притвору, била је да девојчицу више не воде у Централни затвор. Уз њихово одобрење, недавно је, на њен рођендан, стриц Милош још једном водио у посету.
– Водиће се рачуна пре свега о интересима детета – каже саговорник.
Зорану је, подсетимо, старатељство над Јаном одузето 10. октобра 2017, непуних месец дана након што је ухапшен. Претходне недеље, против њега је подигнута оптужница која га терети да је пре скоро две године Јану оставио саму на насипу, убио супругу Јелену и њено тело бацио у канал у Црвенки, а потом се вратио код девојчице.

После хапшења, Зоран је предложио Јану за сведока:
– Ниједног тренутка се нисам одвајао од Јане . Дете може о томе да посведочи, она сада има шест година и памти све – рекао је Марјановић.

Јана није саслушана

Његов бранилац, адвокат Никола Думнић, рекао је за Курир да тужилаштво није прихватило да Јана буде саслушана као сведок.
– Тужилаштво је одбило предлог да се дете, које је све време било с оцем, испита као сведок са усменим образложењем да се на тај начин избегава његова виктимизација, иако је полиција у више наврата саслушавала дете као сведока управо по налогу тужилаштва. Можемо оправдано очекивати и притисак на Центар за социјални рад у циљу одузимања детета породици – каже Думнић.

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да случај убиства певачице полако добија епилог.

– Полиција је свој део посла урадила. Да ли ће бити нових осумњичених, о томе ће одлучити тужилаштво – рекао је Стефановић.

Јелена Спасић

ОДБРАНА

Нема доказа

Нико од сведока није указао на Зорана да је он убица

На телу оштећене ни у близини места наласка тела нема његових трагова

На Зорану нема трагова оштећене

Тело нађено у каналу, са чије обе стране је блато

Трагови крви оштећене нађени на обе стране канала

ОПТУЖНИЦА

Убио је штанглом

Дана 2. априла 2016. између 16.49 и 17.30 на насипу у Борчи Зоран је убио Јелену

На насип су дошли колима с малолетном ћерком Јаном

Јелена је кренула да трчи,убрзо за њом кренуо је Зоран, дете остало на насипу

Зоран је Јелену шипком ударио у ногу, па је избо по врату и рукама

Задао јој неколико удараца шипком у главу и одвукао је у канал

 

 

Извор: Курир