Издвајамо Регион

Министар иностраних послова БиХ одобрио визу учеснику обележавања независности самопроглашеног Косова

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак недавно је одобрио визу БиХ замјенику министра за дијаспору самопроглашеног Косова Ћериму Бајрамију да би у Сарајеву учествовао у…

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак недавно је одобрио визу БиХ заменику министра за дијаспору самопроглашеног Косова Ћериму Бајрамију да би у Сарајеву учествовао у обележавању десет година од једностраног проглашења независности Косова, рекао је за „Глас Српске“ извор из ресорног министарства БиХ.

Реч је о прворазредном скандалу јер БиХ није признала једнострано проглашену независност Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бајрами је у Сарајево дошао да би присуствовао трибини о теми „Албанци у БиХ – историјска и културолошка повезаност БиХ и Косова“, коју је организовала Заједница Албанаца у БиХ.

„Повод доласка Бајрамија у БиХ био је довољан разлог да не добије визу. Како између БиХ и самопроглашеног Косова не постоји безвизни режим, становници Косова који желе да путују у БиХ захтјеве за визу подносе у Скопљу, а одобрење за визу потписује искључиво министар“, рекао је саговорник „Гласа Српске“.

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Душанка Мајкић каже да је заменик министра за дијаспору самопроглашеног Косова у захтјеву за визу морао навести разлоге посјете БиХ и да је то било довољно да виза не буде потписана.

„Остаје отворено питање да ли је министар или неко други кога је овластио знао шта потписује и Црнадак ће морати појаснити јавности шта се ту десило. Интересантно ће бити да и српски члан Председништва БиХ Младен Иванић јавности каже како је могуће да званичници непризнате државе у БиХ обиљежавају годишњице“, рекла је Мајкићева.

 

Извор: Срна / РТРС