Издвајамо Србија

Мира Марковић открива ИСТИНУ о ТАЈНОМ ДИЛУ Милошевића и Туђмана, „договореном рату“, подели Босне…

Фото: Јутјуб

Мирјана Мира Марковић, супруга некадашњег председника Србије и Југославије Слободана Милошевића, претходних 15 година живи у Русији, а дала је изјаву о грешкама у политици деведесетих.

На питање о својој највећој грешци у политици, она каже:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је била лаковерност. Муж и деца су ми то пребацивали одувек, али ја сам то одбијала да видим. Претпостављам да сам таква и данас – изјавила је супруга некадашњег председника Милошевића, а тврди да је његова највећа грешка била:

– Стрпљење и толерантност према неким усијаним главама у руководству преко Дрине деведесетих година, који су и најбољу вољу међународне заједнице, када би била испољена, одбијали, руковођени ирационалном заблудом о сигурној победи, на коју су, међутим, рачунали ослањајући се на њега.

Мира Марковић демантује да је постојао тајни договор Слободана Милошевића и Фрање Туђмана о подели Босне и „договореном рату“:

– Без обзира на све политичке и личне разлике које их деле, обојица су образовани и озбиљни људи. Тако политику и политичке разговоре замишљају они који о њима размењују мишљења у кафанама. Тај кафанско-дућанџијски поглед на политику присутан је у свим временима, и најбурнијим. Они ту буру и, кад је најбурнија, виде као водвиљ – закључила је некадашња прва дама.

 

Извор: Srbijadanas.com / Kurir