Издвајамо Србија

МИСТЕРИЈА ХАПШЕЊА АМЕРИЧКОГ СПЕЦИЈАЛЦА: Нема ни трага ни гласа од „ФОКЕ“ а АТЕНТАТОРИ никад не долазе сами (ВИДЕО)

Према наводима Министарства унутрашњих послова Србије и министра Небојше Стефановића, у Београду је слободе лишен један од бивших припадника америчких специјалних јединица “Фоке“ из злогласне јединице одговорне за ликвидацију Осаме Бин Ладена

Према писању београдских медија, информација о боравку бившег припадника америчких морнаричких фока из јединице “Теам сиx“, који је у Београд дошао са намером да изврши високопрофилну ликвидацију – потекла је од извора из криминалног миљеа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом упада полиције у како министар Стефановић наводи – “штек стан“, пронађен је пиштољ без серијских бројева, а поред Корбета Д, слободе су лишена и два помагача српског порекла, који су обезбеђивали оружје и логистику.

Осим што на интернету нема информација о ухапшеном бившем маринцу у страним медијима, пажњу изазива и чињеница да нема реакција из амбасаде САД у Београду.

Како је у питању лице које је више од 12 година било припадник најелитније специјалне јединице, не чуди недостатак података о његовом идентитету, а како је као припадник учествовао у бројним ликвидацијама, лако је могуће да се ради о лажном идентитету.

Према наводима београдских медија, ради се о лицу које је наводно запослено у једној израелској “сигурносној агенцији“, који је требао да “изврши ликвидацију и нестане“, (највероватније као и остатак злогласних фока које су учествовале у убиству Осаме), мада није познато да ли је Корбет њихових судбина свестан.

Јавност у Србији остала је ускраћена и за фотографије, рекло би се, озбиљног убице, а ако је судити према коментарима на вест, акција полиције изведена је крајње непрофесионално, хапшењем Корбета Д. пре кључног чина, исхитрено, чиме је начињена несагледива штета у истрази.

Да се заиста ради о аматерском потезу београдске полиције, говори све досадашње деловање америчких безбедносних служби, које по правилу никада не шаљу само једног атентатора, због чега се мета, која није наведена – вероватно остала непозната и изложена опасности.

Како се ради о лицу са америчким пасошем, вероватно је недуго по хапшењу предат амбасади у Београду, одакле је највероватније пребачен назад у САД, а на његово место послат опрезнији колега атентатор.

Сумњу у цео случај, осим недостатка инфомација и било каквог обавештења на сајту МУП-а Србије – информација о хапшењу наводном раднику израелске “Сигурносне агенције“ нема ни на званичној Фејсбук страници полиције, наводно креираној јуче.

Да цела прича буде још неозбиљнија, пажњу министра полиције, далеко више привукло је качење слика дрогиране српске омладине на друштвеним мрежама, уз коментар да “има наду“ да ће истрага о овом Американцу довести до резултата“.

На насловној страни познатог београдског таблоида “Ало“, уз наводе да је „за атентат плаћено 250.000 долара“, објављено је да је ‘Фока’ хтела да ликвидира једног “угледног Србина“, уз додатак да је „смакнуће које је требало да изврши Корбет Д. планирано по моделу убиства Оливера Ивановића“.

Поставља се питање, да ли се ради о још једном предизборном спину владајуће партије пред локалне изборе у Београду, озбиљном пропусту безбедносних служби, или немоћи српске полиције да спречи још једну ликвидацију под притисцима САД.

 

 

Извор: ИнфоСрб / ББН