Издвајамо Русија

НАТО У ШОКУ: Нова руска хаубица „КОАЛИЦИЈА“ тајна Путинова звер, која је ЗАЛЕДИЛА ЗАПАД (ВИДЕО)

Руски инжењеринг је успео да произведе нову самоходну хаубицу “Коалиција“. Њени конкуренти на Западу далеко заостају у домету и брзини, а тачне карактеристике ове “звери” су још увек тајна.

Снимак доле је узет од руске новинске агенције, са транскриптом испод, и показује какве нове трикове овај тенк има у свом рукаву.

Спикер:

Само погледајте перформансе чудесне хаубице “Коалиција“. Ово је тест, не борбена акција.

Нова самоходна хаубица “Коалиција“ се тестира у Свердловској области. Ова новина од 50 тона има јединствене карактеристике. Њени конкуренти у НАТО-у далеко заостају у домету и брзини пуцњаве.

Километар за километром кроз шуме, поља и терен без путева. На полигону у близини Екатеринбурга, војска усавршава своје вештине коришћењем најновије руске хаубице.

Самоходна хаубица “Коалиција“ надмашује своје конкуренте у свету у многим параметрима. Међутим, сами дизајнери не говоре много о способностима ове машине. Тачне карактеристике су још увек тајна.

Григориј Туретски, шеф одељења за тестирање: “Задатак ове машине је да се брзо распореди на место, окрене се, и удари мету. У ефективном удару на мету, свака машина може да замени читаву јединицу.“

Тест серија хаубица ће ускоро бити достављена војсци. Борци дивизије “Таман” су били први који су користили ове јединствене машине. Механизми јединице се подвргавају преквалификацији у производном погону.

“Ваш задатак је да покренете мотор у редовном режиму. Шта радите?”

“Прво, примењујем терен. Затим укључујем извор енергије од 25 ампера.”

“У реду, настави.“

“Коалиција“ је изграђена на основу легендарног тенка “Т-90”. Али ће се у будућности производити на платфроми “Армате”. Електроника задовољава данашње захтеве. Све потребне информације се приказују на мултимедијалним дисплејима.

Како каже војска, контролисање хаубице од 50 тона није ништа теже од коришћења модерног смарт телефона. И још је згодније од коришћења машина претходних генерација.

Данил Широков, механичар и возач: “Да бисте укључули извор топлоте, морали сте обавити неколико радњи, као што је укључивање прекидача, отварање поклопца, и постојали су неки проблеми са њима. Сада је све много згодније, а грејач се покреће притиском на једно дугме“.

Јединствена брзина пуцњаве – преко 10 граната у минуту. И рекордни домет – до 70 километара. У овим индикаторима су самоходне хаубице НАТО-а далеко иза “Коалиције“. Јавност је први пут видела ову машину на годишњој Паради победе 2015. године.

Новинари виде најновију хаубицу “Коалиција“ директно у фабрици. Јединствени видео једне од тест фаза, такозване иригације, је када стручњаци проверавају капацитет заптивања свих делова.

Војни план је да се тестови “Коалиције“ заврше до 2020. године. Серијска испорука хаубица руској војсци ће почети исте године.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс