Издвајамо Србија

ОДБРАНА ОДГОВОРИЛА НА ОПТУЖНИЦУ: Снимци са кућних надзорних камера ослобађају Зорана

Фото: Јутјуб

Адвокат супруга убијене певачице Јелене Марјановић поднео одговор на оптужницу, у којем је оспорио доказе наведене у њој

Фото: Јутјуб

Одбрана Зорана Марјановића, који је оптужен да је 2. априла 2016. на насипу у Црвенки убио супругу, певачицу „Гранда“ Јелену Марјановић, поднео је одговор на оптужницу које је пре десетак дана суду доставило Више јавно тужилаштво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, први одговор на оптужницу суду је јуче поднео адвокат Вељко Делибашић.

– У одговору на оптужницу тражио сам да суд натера тужилаштво да обелодани доказе које крије, пре свега снимак камере која покрива насип и који искључује сваку сумњу да је Зоран Марјановић убио Јелену Марјановић. Оспорио сам и све остало наведено у оптужници – потврдио је за Курир Делибашић. Реч је о спорном снимку који није достављен одбрани, а који је забележила сигурносна камера на кући породице Јаховић, која се налази у близини насипа.

Овај снимак с камере која је наводно била усмерена ка насипу полиција је открила двадесетак дана после злочина. Хард-диск је однет на анализу, а одбрана тврди да би тај снимак могао да ослободи Зорана оптужби због којих му прети 40 година затвора.

– Браниоци, као и сам окривљени имају право да у року од осам дана дају одговор на оптужницу, у ком износе своје аргументе и оно што сматрају да током истраге коју води тужилаштво није добро урађено. О тим приговорима одлучује суд, који може да их усвоји и одбаци оптужницу или врати тужилаштву предмет на допуну истраге, али исто тако може и да потврди оптужницу – каже саговорник Курира.

 

Извор: Курир / Ј. С.