Издвајамо Србија

ОПТУЖНИЦА ОТКРИВА КРЕТАЊЕ МАРЈАНОВИЋА У ВРЕМЕ УБИСТВА: Зоран искључио телефон на насипу а онда…

Фото: Јутјуб

Један од кључних детаља у оптужници против Зорана Марјановића, осумњиченог за брутално убиство супруге Јелене, који указују на то да је реч о планираном злочину је то што је Зоран Марјановић угасио мобилни телефон чим је 2. априла 2016. стигао на насип.

Фото: Јутјуб

Телефон му је наводно био угашен од тада, све до 17.04, када је поново укључен, што је период у ком је Јелена Марјановић, према оптужници, убијена. То значи да је свесно планирао да нешто уради, јер се, у другом случају, време искључивања и укључивања телефона не би поклапало са временом када се, према оптужници, злочин одиграо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зоран Марјановић је упорно од тренутка наводног нестанка супруге тврдио да су на насип у Црвенки кобног дана стигли нешто после 15 сати. Међутим, вештачење базних станица утврдило је да су они на насип стигли у 16.36. Два минута касније он је искључио мобилни телефон – прича извор упознат са случајем.

Наредних 26 минута Марјановићу је телефон био искључен. Али, како објашњава наш извор, упркос томе, вештачење базних станица лоцирало је да се његов сигнал на телефону поклопио са Јелениним у 16.56 минута, у периоду који је утврђен као време њене смрти.

– Њихови сигнали поклопили су се у времену од 16.56 до 17.04, а то је наведено као време њене смрти. Зоран Марјановић потом је укључио свој мобилни телефон и позвао супругу, а затим брата. Његови позиви упућени њој су више него очигледни, желео је да себи створи алиби – прича извор.

Како објашњава наш извор, Зоран је позвао полицајца из Борче Бориса Пуцића у 17.41, мало више од пола сата пошто је Јелена убијена.

– Период од када су се његов и Јеленин сигнал на мобилном телефону поклопили до тренутка када је позвао полицајца био је довољан да прикрије доказе. С друге стране, то је био прекратак период да би посумњао како му је жена нестала, а распитивао се како да пријави нестанак. Иако се већ тада распитивао како да пријави нестанак, он је то учинио готово два и по сата касније, око 20 сати. Тај период је сумњив, јер је имао довољно времена да уклони оружје убиства, пресвуче се и баци ствари које су могле бити умрљане крвљу и смисли алиби и стратегију којом ће сумњу склонити са себе – прича наш извор. Сви ти детаљу у оптужници указују на то да је злочин био планиран, а не почињен у афекту.

Контрадикторне изјаве

Наш извор појашњава и да су Марјановићеве изјаве које је давао током истраге указивале на то да он има везе са убиством певачице. „Рекао је да је Јелена нестала мало пре 16 сати када је отишла да трчи, а да су он и ћеркица ишли за њом ливадом испод насипа. Након што је Јеленино тело пронађено, он је обрнуо причу, говорећи да су се Јана и он играли на ливади када су приметили да Јелене нема. Наглашавао је и да је том ливадом трчао и тражио Јелену. Међутим, на саслушању у полицији казао је како није силазио са насипа на ливаду, каже наш извор.

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц-Б.Богосав