Спорт

ПОДРШКА ЗА БРАЋУ: Српски спортисти носе опрему у бојама РУСИЈЕ на ОИ у Пјонгчангу (ФОТО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Зимске олимпијске игре, 23. по реду, свечано су отворене у јужнокорејском Пјончангу, а српска делегација изненадила је све.

Најзначајни спортски догађај ове године, поред Светског првенства у Русији у фудбалу, церемонијом отварања Зимских олимпијских игара на крцатом Олимпијском стадиону у Пјончангу, уз ватромет и специјални програм, отворене су Игре на којима ће бити организована 102 такмичења у 15 спортова, уз учешће 2.925 спортиста из 92 национална комитета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заставу Србије на представљању ЗОИ носила је најбоља српска скијашица Невена Игњатовић. Догађају су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић и српски тим на ЗОИ на челу са председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем.

Зимске олимпијске игре, на којима ће Србију представљати још Марко Стевовић, Марко Вукићевић (алпско скијање) и Дамир Растић (нордијско скијање), трају до 25. фебруара.

Занимљово је да је српска делегација изашла у опреми која је у бојама руске заставе бело – плаво – црвено, а не црвено – плаво – бело као што је српска застава. Наравно, ово ако гледамо од главе на доле, осим ако нису планирали да наши Олимпијци изађу ходајући на рукама.

Да ли је и вама ово чудно?

Подестимо, Русима је забрањено да наступају под бојама своје заставе и да слушају своју химну због наводног допинг скандала.

 

Фото: Инстаграм принтскрин

Извор: Телеграф.рс