Србија

Полиграф показао, Марјановићи све знају о Јеленином убиству: Како су Зоранови родитељи, брат и снаја прошли на детектору лажи

Детектор лажи показао да Зоран зна ко је убица * Његов отац Владимир лагао кад је тврдио да није био на насипу у Борчи у време Јелениног убиства * Милица, супруга Зорановог брата Милоша, такође зна ко је убица

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скоро сви чланови породице Марјановић – Зоран, његови родитељи и снаја – пали су на детектору лажи тврдећи да не знају ништа о убиству Зоранове супруге Јелене на насипу у Борчи 2. априла 2016! Полиграф је прошао једино Зоранов брат Милош, али је утврђено да је током испитивања био на седативима!

Полиграфска испитивања Марјановића, чије резултате ексклузивно објављује Информер, обављена су у априлу 2016, у данима након Јелениног убиства!

Инспектори су на основу тога закључили да је цела Зоранова породица знала скоро све, или апсолутно све о Јеленином убиству.

Међутим, пошто суд не признаје резултате са детектора лажи, полицајци нису могли да похапсе све Марјановиће без физичких доказа!

Сумњив од почетка

Како смо сазнали од извора из истраге, први је на полиграфу саслушан Зоран, и то 3. априла 2016, одмах након што је Јеленино унакажено тело пронађено на дну канала у Борчи.

– Зоран је већ тада био сумњив инспекторима, па је одлучено да буде испитан на полиграфу. Међутим, било је очигледно да је под седативима. Када су му постављена питања зна ли ко је убица и има ли некаква сазнања о самом злочину, Зоран је то негирао, али је полиграф одреаговао и показао да он лаже.

Било је очигледно да покушава нешто или неког да сакрије. Ипак, због чињенице да је био под седативима, одлучено је да се наредног дана, 4. априла 2016, понови полиграфско испитивање – објашњава наш извор.

Зоран је, каже он, прихватио да поново оде на детектор лажи, али овог пута није био под седативима.

– Током тог другог испитивања био је потпуно смирен и полиграф није реаговао. На основу одговора које је Зоран дао, стручњаци су закључили да је он или говорио истину кад је тврдио да не зна ништа о убиству, или је прикривени психопата, потпуно без емпатије. Такви људи су у стању да преваре полиграф – испричао је наш саговорник.

Што се тиче Зоранових родитеља Владимира и Зорице, позвани су на полиграф десетак дана након Јелениног убиства.

– Владимир је пре полиграфског испитивања био прилично нервозан. Пао је на два питања. Прво је било: „Да ли је у критичном времену, када је Јелена убијена, био на насипу у Борчи?“ Друго питање је било: „Да ли је он својим возилом пратио „мерцедес“ у ком су били Јелена, Зоран и њихова ћерка Јана, кад су се упутили до насипа у Борчи?“ Владимир је на оба питања тврдио да није, али је полиграф показао да лаже, што значи да је у време убиства био на насипу, а не у кући, како је рекао на саслушању – рекао је извор из истраге.

Зорица је, према његовим речима, одбила полиграф, наводно да јој та машина не би пореметила енергију којом „лечи“ људе (Зорица је у међувремену, на лето 2016, осуђена на годину дана условне казне због бављења надрилекарством).

– Међутим, она на саслушању у полицији није знала да каже ко је где био од Марјановића у тренутку убиства. Сва се збунила, била је нервозна и деловало је као да неког или нешто крије – рекао је извор из истраге.

Урош био малолетан

Занимљиво је да је на полиграфу на два кључна питања пала и Зоранова снаја Милица, супруга његовог брата Милоша.

– Милица је пала на директним питањима: „Да ли имате сазнања ко је убица“ и „Да ли имате било каква сазнања о том догађају“. Дакле, полиграф је показао да је лагала да не зна ко је убица. С друге стране, њен муж Милош је прошао на полиграфу, на апсолутно сва питања, али је утврђено да је био по седативима док је одговарао, као и његов брат Зоран на првом испитивању – рекао је наш извор.

Урош Марјановић, Зоранов син из првог брака, није био на полиграфском испитивању јер је у то време био малолетан (17) и самим тим неподобан за то.

Подсетимо, главноосумњичени за Јеленино убиство је њен муж Зоран. Он је ухапшен 15. септембра 2017, а Више тужилаштво га је недавно оптужило за тешко убиство, за шта му прети до 40 година затвора (видите оквир). Е. И.

Шта пише у оптужници Вишег тужилаштва?

Више тужилаштво подигло је 9. фебруара оптужницу против Зорана Марјановића због сумње да је убио супругу Јелену 2. априла 2016. године.

Зоран је, према овом документу, са Јеленом и њиховом тада петогодишњом ћерком Јаном у 16.36 стигао „мерцедесом“ код рампе „Стадион“, на почетку насипа од Црвенке ка Борчи. Јелена се тад попела на насип и кренула да џогира, а Зоран је искључио свој мобилни телефон и са Јаном кренуо на насип за Јеленом.

Зоран је затим казао Јани да га сачека на насипу, а онда је пожурио ка Јелени и сустигао је на 1.000 метара од места где су паркирали аутомобил. Потом ју је између 16.56 и 17.04 намамио да сиђу са насипа на травнату површину, између насипа и канала, а затим ју је најпре неким оштрим предметом убо у лакат и у врат.

Јелена је почела да бежи паралелно са каналом, при чему јој испадају десна патика и мобилни телефон, а затим и гумица за косу. Она потом скреће ка каналу, а Зоран ју је сустигао и стргао јој горњи део тренерке.

Јелена тад улази у канал, а Зоран јој стојећи на обали металном шипком, највероватније врхом пајсера, задаје још осам смртоносних удараца у главу.

Јелена умире у каналу, удишући воду. Јеленин леш је сутрадан, 3. априла 2016. око поднева, нађен у каналу и почела је опсежна истрага која траје више од 22 месеца.

 

Извор: Informer.rs