Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА ОТКРИЛА ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ ЈЕЛЕНИНЕ СВЕКРВЕ: Зорица Марјановић и кума Вера Вукомановић ухваћене…

Вера Вукомановић, кума породице Марјановић, извадила личну карту са својом сликом и отиском прста, али на име Зоранове мајке Зорице Марјановић * У полицији сумњају да су спремале неку мућку с имовином

Зорица Марјановић, мајка Зорана Марјановића, оптуженог за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. у Борчи, фалсификовала је личну карту заједно са породичном кумом Вером Вукомановић! Како сазнајемо, на личној карти се налазе Верина слика и отисак прста, али су сви лични подаци Зоричини!

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У полицији и тужилаштву још нису открили зашто је Вера користила Зоричин идентитет и то истрага тек треба да утврди! Занимљиво је и да је Вера извадила личну карту са Зоричиним подацима пре шест месеци, само месец дана пре него што је Зоран ухапшен за Јеленино убиство.

Фото: Јутјуб

Живи с Марјановићима

Извор из истраге каже да је полиција по пријави грађана дошла до сазнања да Вера Вукомановић поседује фалсификовану личну исправу.

– Због тога су у четвртак инспектори отишли у кућу породице Марјановић у Борчи, јер Вера тамо проводи пуно времена, малтене живи са том породицом. Полицајци су имали налог за претрес куће, али он није извршен јер је Вера одмах дала спорну личну карту на увид – наводи наш извор.

СЛУЧАЈНОСТ?

Лична карта је издата само месец дана пре Зорановог хапшења, који је баш тад покушавао да прода Јеленину кућу,
каже извор из истраге

Обе саслушане

Тада су инспектори видели да је на личној карти била слика Вере Вукомановић, као и њен отисак прста.

– Међутим, име и сви остали лични подаци припадају Зорици Марјановић. Обе су одведене у полицију, али и Зорица и Вера су тврдиле да немају појма како се то догодило – рекао је извор Информера.

Истрага сада иде у више праваца, јер је спорна лична карта могла бити злоупотребљена на више начина.

– Врло је интересантан датум вађења тог документа. Дакле, он је издат само месец дана пре хапшења Зорана Марјановића, који је баш у то време покушавао да прода кућу убијене супруге Јелене. Та кућа је иначе припадала Јелениној покојној мајци Зорици Крсмановић.

Могуће је, дакле, да је Зоранова мајка својевољно препустила свој идентитет куми Вери, чиме јој је омогућила да у њено име располаже и имовином и породичним наследством, а да се Марјановићи и не појављују у јавности!

На тај начин Вера би могла да завршава све правне послове ове породице представљајући се као Зорица Марјановић – прича саговорник Информера.

Озбиљно кривично дело

На другој страни, каже он, могуће је и да је реч о неком баналнијем разлогу, иако је то мање вероватно.

– Можда је Вера узела личну карту са Зоричиним именом да би уместо ње подизала новац са рачуна или тако нешто слично. Међутим, било би заиста сулудо правити лажна документа и чинити озбиљно кривично дело из тако баналних разлога! Зато се и претпоставља да су заменом идентитета Вера и Зорица планирале нешто много крупније, и то у вези са имовином – каже он.

Подсетимо, Јелена Марјановић убијена је 2. априла 2016. у каналу код насипа у Борчи, а њен муж Зоран ухапшен је 15. септембра 2017. као главноосумњичени за тај злочин.

ШТА ПИШЕ У ОПТУЖНИЦИ ВИШЕГ ТУЖИЛАШТВА

Више тужилаштво подигло је 9. фебруара оптужницу против Зорана Марјановића због сумње да је убио супругу Јелену.

Зоран је, према овом документу, са Јеленом и њиховом тада петогодишњом ћерком Јаном 2. априла 2016. у 16.36 стигао „мерцедесом“ код рампе „Стадион“, на почетку насипа од Црвенке ка Борчи.

Јелена се тад попела на насип и кренула да џогира, а Зоран је искључио свој мобилни телефон и са Јаном кренуо на насип за Јеленом. Зоран је затим казао Јани да га сачека на насипу, а онда је пожурио ка Јелени и сустигао је на око 1.000 метара од места где су паркирали ауто.

Потом ју је између 16.56 и 17.04 намамио да сиђу са насипа и напао је. Јелена је побегла до канала, где ју је Зоран убио са осам удараца шипком у главу. Зоран је потом укључио телефон и почео да позива рођаке и пријатеље говорећи им да је Јелена нестала.

Њен леш је сутрадан, 3. априла 2016. око поднева, нађен у каналу и почела је опсежна истрага која траје више од 22 месеца.

 

 

Извор: Информер