Издвајамо Србија

ПОСЛЕ СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ ИСТРАГЕ: Откривено шта се СВЕ десило од 16.49 до 17.30 на насипу у Борчи?

Фото: Јутјуб

Зоран Марјановић иза решетака од 15. септембра 2017. године

Фото: Јутјуб

Више тужилаштво у Београду, како тврди Информер, завршава писање оптужнице против Зорана Марјановића за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи. Оптужница ће бити подигнута за неколико дана, а суђење ће почети највероватније већ на пролеће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим је после 22 месеца окончана истрага злочина о којем је из дана у дан причала цела Србија.

Злочин од 10 минута
Како преноси Информер, у тужилаштву постоје чврсти докази који Зорана директно повезују са Јелениним убиством.

– Вештачења мобилних телефона стигла су у тужилаштво. Пре тога саслушана је супруга Зорановог брата Милица Марјановић, која је била и последњи предвиђени сведок. Будући да нема више сведока нити нових материјалних доказа, а и законски рок за подизање оптужнице се приближио, одлучено је да се двогодишња истрага закључи – каже саговорник.

Он додаје да је након окончања истраге и свих сакупљених материјалних доказа тужитељка Љубица Веселиновић почела да пише оптужницу, што би требало да буде готово за неколико дана.

Како је навео саговорник, који је имао увид у поједине делове оптижнице, Јелена Марјановић се 2. априла 2016. године у поподневним сатима аутомобилом довезла до насипа Борча заједно са кћерком и Зораном.

– Она је паркирала аутомобил и кренула да џогира насипом док су Зоран и Јана чекали на почетку насипа. У периоду од 16.49 до 17.30 Зоран се одвојио од ћерке, затим је отрчао до Јелене и насмрт је претукао, одвукао је до канала и бацио ју је у воду, а онда се вратио до Јане. Све је трајало десет минута, током којих је Јана чекала оца док јој је убијао мајку – тврди саговорник, преноси Информер.

Ћерка га чекала
Како Информер наводи, Зоран је потом почео да позива породицу и пријатеље и говори им како је Јелена нестала.

– Окосница оптужнице ће бити чињеница да је блато са Зоранових панталона идентично оном на месту убиства. Такође, Зоранов ДНК је откривен на Јеленином телу, а све то га директно доводи у везу са њеним убиством – рекао је извор и додао: – Постоје још неки кључни докази који нису процурили у јавност, а на којима се се заправо базира читава оптужница. Очекује се да суђење почне на пролеће.

Зоран Марјановић је ухапшен 15. септембра 2017. године и од тада је у притвору.

 

 

Извор: Информер/srbijadanas.com