Издвајамо Свет

ПУТИН О ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ КОСОВО: Запад је признавањем независности ПУСТИО ДУХА ИЗ БОЦЕ!

Фото: Јутјуб

Приштина данас слави 10 година од проглашења независности такозваног Косова, а ево шта су светски лидери казали о незапамћеној отимачини српске територије

Запад је пустио духа из боце признавањем независности Косова. Све процене и закључци Међународног суда правде не тичу се само случаја Косова, већ ипитања применљивости међународног права на проглашење независности од стране једне државе, у принципу. У том смислу то је „отворена Пандорина кутија“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Критиковао сам отцепљење Косова, то је флагрантно кршење Резолуције СБ УН која је гарантовала територијални интегритет Србије заједно са Косовом. Десило се нешто што се зове дупли стандарди. Када је референдум на Криму, онда је то незаконита анексија, када се осамостали Косово, онда је све у реду. Као председник не именујем нашег амбасадора у Приштини и не примам косовског отправника послова када примам стране амбасадоре.

Резолуција 1244 је и даље на снази. Њен циљ је био да се створи период међународне администрације, да би се тако смирило стање. А догодило се потпуно обрнуто. Десили су се погром, обрачуни, нестанак људи, убиства, трговине органима… Међународна заједница то не би смела да толерише. Сад је на њој да се врати на почетак и пронађе часно решење.

Косово је без сумње део Србије. Признавање Косова је једино ствар Србије. Притискати земљу због тога био би погрешан пут.

 

 

Извор: Новости.рс