Занимљивости Русија

РАДНИК У ФАБРИЦИ ПОСТАВИО ПУТИНУ ПИТАЊЕ НАКОН КОГА ЈЕ НАСТАО МУК: Његова реакција не престаје да се препричава!

Председник Русије Владимир Путин је у оквиру своје радне посете главном граду Башкирије посетио фабрику мотора у Уфи, а том приликом дочекали су га многобројни радници.

Један од запослених упутио је непланирано питање шефу државе, заоливши га да врати у праксу доделу награда радним колективима. Према коментарима на друштвеним мрежама, у делићу секунде у хали је настао мук, јер нико није нао како ће председник реаговати, а онда се десило нешто неочекивано.

– Дајте да Вас једноставно пољубим – одговорио му је Путин с осмехом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога, халом су се проломили повици одушевљења и аплауз радника. Портал „Уфа 1“ наводи да је инжењер фабрике Виктор Богомолов упитао председника за награђивање предузећа због успеха у раду.

– Раније је постојала оваква традиција – додељивање медаља у предузећима. Наш колектив награђен је са два ордена Лењина и орденом Радне црвене заставе. Предузеће је и сада једно од водећих. Зар не можете да вратите ту традицију? – знатижељно је упитао Богомолов.

Путин је, са своје стране, у шали предложио да пољуби радника и загрлио га је. Након тога, председник је истакао да се у совјетско време та пракса широко примењивала, али да није много утицала на продуктивност рада.

Осим тога, Путин је одговарајући на питање Богомолова нагласио да се сада у Русији награђују појединци, истакнути радници. Председник је, ипак, обећао да ће размислити о томе да ли треба вратити совјетску праксу доделе награда радним колективима.

Председник Русије стигао је 24. јануара у радну посету Башкортостану. На аеродрому у Уфи га је дочекао лидер републике Рустем Хамитов. Након тога, Путин је отишао у фабрику где је обишао хеликоптерску радионицу и производно-технолошке центре за производњу и монтажу хеликоптерских мотора ВК-2500.

Извор: Srbija Danas