Издвајамо Свет

САД У ШОКУ! НОВА НЕМАЧКА ВЛАДА СЕ ОКРЕЋЕ МОСКВИ: Русија постаје највећи немачки партнер!

После низа година релативно лоших односа условљених ембаргом ЕУ према Русији, нова Влада Немачке драматично коригује политику према Руској Федерацији, ексклузивно открива Курир, увидом у документ коалиционог споразума партија нове владе Ангеле Меркел.

Из наведеног списа, на први поглед је јасна потпуна промена курса спољне политике Немачке према Русији, која се даље у документу назива „највећим европским партнером“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Немачка има потенцирани интерес за добре односе са Русијом и блиску сарадњу у обезбедјењу мира и регулисању важних међународних изазова. Русија је наш највећи европски партнер са којим хоћемо да гарантујемо мир у Европи, интегритет националних граница и сувереност свих држава на темељима принципа ОЕБС-а. У привредној размени постоји велики потенцијал, а на подручју цивилног друштва велики интерес за јаком кооперацијом. Код спровођења Минских договора смо спремни за разградњу санкција и око тога ћемо водити дијалог са нашим европским партнерима – наводи се у коалиционом споразуму партија ЦДУ, ЦСУ, СПД.

Чврсто стојимо на визији заједничког привредног простора од Лисабона до Владивостока. Обе стране и сва Европа могу да профитирају на томе – закључује се.

Додуше, у односу са Русијом врло је битан став Немачке према Украјини, односно независности Крима, а из докумената се може приметити да се политички курс Немачке битније не мења.

„Ангажовано ћемо подржавати Украјину при поновном успостављању пуног територијалног интегритета као и јачању стабилности и друштвеног развитка.

Очекујемо и захтевамо консеквентну имплементацију реформске агенде у Украјини, посбено сузбијање корупције, са циљем опсежне модернизације земље. Наше финансијске трансакције ћемо допуштати само под стриткним условљвањима. Немачка је спремна да се субстанцијално укључи у обнову Донбаса, кад то омогући напредак при реализацији Минског договора – стоји у тексту споразума нове немачке стратегије.

 

 

Извор: Курир.рс