Издвајамо Србија

САМО ПОРОДИЦА МОЖЕ ДА ГА СПАСЕ: Ако Марјановићи не открију зашто су сви мобилни били искључени у исто време, ГОТОВ ЈЕ

Фото: Јутјуб

Уколико породица Зорана Марјановића (38), оптуженог за убиство супруге Јелене (33), не буде сведочила на суђењу, он ће бити готов, рекао је искусни београдски адвокат Боривоје Боровић.

Он наглашава да одбијање чланова Марјановићеве најуже фамилије да сведоче баца сумњу на њега и подгрева доказе о његовој кривици.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Врло је симптоматично што су одбили да сведоче. Јер ако је Марјановић невин, зашто нису искористили своје законско право да сведоче? Ако није крив, што се не утркују да сведоче? Овако вероватно мисле да су мудри. Међутим, ако тако наставе, Марјановић ће бити готов! – поручује Боривоје Боровић.

Он истиче да има посредних доказа који Марјановића доводе у везу са убиством супруге.

– Ако је тачно да су сви мобилни телефони породице Марјановић били искључени у исто време, онда је то нешто што се мора озбиљно испитати – сугерише он.

Боровић додаје да би пристао да брани Марјановића, али да не би поступио као његове млађе колеге које чине Зоранов четворочлани тим адвоката.

– Они су мало урадили против медијске хајке која је вођена против њега – каже познати адвокат.

Његов старији колега Тома Фила истиче да још није све готово и да су могући преокрети и нова хапшења!

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

– Из обдукционог налаза, који је радио др Зоран Станковић, наш најбољи лекар судске медицине, произилази да је, осим убице, највероватније био још један извршилац, али то не мора да значи да је заиста било тако – наводи Фила, који би такође пристао да брани Марјановића, али додаје да је одавно пензионисан и да се више не појављује на суду.

Угледни београдски адвокат напомиње да ће тужилаштво морати да се потруди да докаже Марјановићеву кривицу.

– Овај процес није за играње! Ако Марјановић буде ослобођен, онда ће неко из тужилаштва морати да лети. Марјановића бране два изванредна адвоката, Александар Зарић и Вељко Делибашић, и њима ништа не може промаћи – уверен је Фила.

Марјановић на суду мора да објасни одакле му Јеленина крв на панталонама и зашто их је после прао, каже адвокат Небојша Милосављевић.

Мора да каже и откуд крв у његовом аутомобилу и зашто су у исто време били искључени телефони његове породице. Онај ко је убио Јелену учинио је то у стању јаког афекта, а био је вероватно у стању смањене урачунљивости или скроз неурачунљив. Ако Марјановић одлучи да проговори на суђењу, онда би његов исказ морали помно да прате психијатри и психолози, да процене да ли је исказ логичан. Ако је није убио, он ће проговорити. Али убеђен сам да ће остати при свом досадашњем ставу да о свему ћути – прогнозира адвокат Милосављевић и додаје да је мотив битан за извршење кривичног дела.

Фото: Јутјуб

Према оптужници, Марјановић је 2. априла 2016. између 16.49 и 17.30 убио своју супругу у близини канала који се простире из правца Борче према улици Пут за Црвенку. Како се наводи, био је урачунљив и свестан свог дела и на свиреп начин је убио Јелену. До канала су се довезли његовим „мерцедесом”, којим је, највероватније, управљала Јелена.

Када су се довезли на насип, Јелена је кренула рекреативно да трчи насипом, док је Зоран убрзо кренуо за њом. Успео је да је сустигне на километар од паркираног аутомобиле, док је малу Јану оставио на насипу, недалеко од места где је починио злочин. Јелену је најпре убо у врат и руку, после чега је она почела да бежи, пише у оптужници.

После тога јој је оптужени Марјановић стргао горњи део тренерке и гумицу за косу, задао јој више ударца, највероватније пајсером, у пределу главе, при чему је задобила вишеструке преломе костију лобање. Жену је потом гурнуо у канал, где је и преминула.

Тетка занемела

Љубица Манојловић из Крушевца, најмлађа Јеленина тетка, која је досад имала наклоност само према Зорану, док са осталим члановима његове породице није била у контакту, јуче није желела да коментарише подизање оптужнице против њега. – Не могу да причам – кратко је поручила Јеленина тетка, која је затражила старатељство над малом Јаном.

Оптужницу добија у ћелији

Марјановићу ће оптужница за тешко убиство бити уручена у Централном затвору у Београду. Уколико се докаже његова кривица, прети му 40 година затвора. Он је у истрази негирао злочин, говорећи да су „ухапсили погрешну особу”. Истрагом је утврђено да је Марјановић имао највероватније два помагача, али да би били ухапшени, неопходно је да против њих буду достављени докази. Његов адвокат Александар Зарић рекао је да није добио оптужницу и да ће видети да ли ће уложити приговор када је добије.

 

Извор: Курир.рс/Ало, Д.Ћурувија