Издвајамо Спорт

СПРЕМА СЕ КАНДИДАТУРА: Србија и Хрватска заједно организију Мундобаскет?!

Идеја се родила након недавне посете Александра Вучића Хрватској, где је разменио мишљење са председницом Колиндом Грабар Китаровић

Фото: Јутјуб

Посета председника Србије, Александра Вучића Хрватској донела је нову идеју која може да утиче на напредак спорта у две државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, челници Србије и Хрватске договорили су усмено да две државе заједнички организују неко велико такмичење, а амбиција је да то буде Светско првенство.

План се не односи на фудбал, који је фактички немогуће добити, а реч је о кошарци, рукомету или ватерполу.

Организација таквог догађаја представљала би велики корак према нормализацији односа Србије и Хрватске, који су из године у годину све бољи.

И Вучић и Колинда су велики љубитељи спорта, а заједничком организацијом Светског првенства значајно би побољшали билатералне односе, али и углед Србије и Хрватске у свету.

Такође, нема сумње да би и међународна заједница пружила сву подршку овој идеји и да би тако били надомак добијања организације тако великог такмичења.

– Договорили смо да се кандидујемо за заједничку организацију неког великог такмичења, на пример Светског првенства. То сигурно добијамо ако идемо заједно. Председница је за. Надам се да ће се и Андреј Пленковић сложити. Ана (Брнабић прим. аут) ће мене одмах послушати – рекао је Вучић, који је на крају недавне посете Хрватској узвикнуо “Живело првенство Србије и Хрватске“.

 

 

Извор: Телеграф.рс