Издвајамо Свет

ТАЧИ СЕ САСТАО СА ЏОНСОНОМ: Ево шта је злочинац тражио од америчког сенатора…

Фото: Јутјуб

Амерички сенатор Рон Џонсон разговарао је данас после подне у Приштини и са председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем, који је од њега затражио подршку САД у процесу нормализације односа са Београдом, демаркацији са Црном Гором и трансформацији Косовских безбедносних снага у оружане снаге.

„Захвални смо за сталну подршку САД, која је била одлучујућа за слободу и независност Косова. Трампове поруке и честитке охрабрују, и радићемо још више на остваривању наших циљева“, рекао је Тачи, саопштено је из његовог кабинета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, Тачи је Џонсона информисао о „успостављеном консензусу о ратификацији споразума о обележавању граничне линије са Црном Гором, процесу нормализације односа између Косова и Србије, као и о неопходности трансформације КСБ у војску Косова“.

Тачи је, како се наводи, затражио подршку САД за све ове процесе како би они били успешно окончани, те истакао да су „САД најважнији партнер Косова и највећи пријатељ косовског народа“.

Сенатор Џонсон, који је у Приштину допутовао из Београда, обећао је „пуну подршку“ Америке у свим наведеним областима, стоји у саопштењу Тачијевог кабинета.

Џонсон се раније састао и са косовским премијером, а није давао изјаве за јавност.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com