Издвајамо Русија

ТЕРОРИСТИ ОБОРИЛИ РУСКИ АНТОНОВ 148?! Москва отворила истрагу о паду авиона са 71 путником, МНОГО ШТА ЈЕ СУМЊИВО!

Руски истражни комитет отворио је истрагу о паду авиона компаније „Саратов ерлајнс“ у близини Москве. Антонов Ан-148 је имао 65 путника и шест чланова посаде. Ниједна опција није искључена, од техничког квара, па чак ни то да је реч о саботажи и терористичком нападу

Иако је у првих мах из Службе за ванредне ситуације истакнути да да би лоши временски услови, грешка пилота или технички квар могли да буду узрок несреће, постоји мнотво ствари који не иду у прилог тој теорији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре свега, утврђено је да временски услови нису били толико лоши да би искусна посада авикона направила неку кобну грешку.

Истражиоци се сада фокусирају на две могућниости: Технички квар или саботажу.

Званична Москва за сада није саопштила никакве званичне информације о узроцима ове несреће.

С друге стране, руски медији преносе да је пилот одмах по полетању контроли лета јавио да авион има озбиљан проблем и да тражи одобрење за принудно слетање.

Сведоци су, наводно, испричали како су приметили да је авион био у пламену док је још био у ваздуху и да је почео да се распада усред лета.

Спасиоци су, у међувремену, стигли на локацију и пронашли два тела из срушеног авиона, саопштило је Министарство за ванредне ситуације.

И руски министар саобраћаја Максим Соколов стигао је на место пада у близини села Аргуново у московском региону, потврдили су званичници.

Срушени авион је примећен из ваздуха у селу у близини Москве, изјавио је извор за руску новинску агенцију РИА Новости.

Подсетимо, авион са 71 путником срушио се после полетања из Москве. Авион Ан-148 компаније „Саратовске авијалиније“ нестао је са радара два минута након полетања са аеродрома и са њим је изгубљен контакт.

– У 14.21 по московском времену са аеродрома Домодедово полетео је авион Ан-148 на лету 703 ‘Саратовских авијалинија’ Москва-Орск. Према прелиминарним подацима, у авиону је било 65 путника и шест чланова посаде. Неколико минута након полетања изгубљена је радио-веза са посадом авиона, а ознака ваздухоплова нестала је са радара. Према прелиминарним подацима, веза је нестала у Раменском округу Подмосковља – изјавила је Росавијација (савезна агенција за ваздухопловни саобраћај).

Представник подмосковског одељења Министарства за ванредне ситуације Русије раније је изјавио да се авион срушио и да је виђен из ваздуха у пољу Раменског округа у Подмосковљу.

– Авион се срушио у близини села Аргуново. Мала је вероватноћа да су путници и посада преживели – изјавио је извор у службама за ванредне ситуације.

Он је додао да су са аеродрома Чкаловски и Мјачково на место несреће послата два хеликоптера Ми-8 са спасиоцима.

– На место пада послате су и ватрогасно-спасилачке јединице Министарства за ванредне ситуације, бригаде хитне помоћи и друге спасилачке службе. Укупно је ангажовано 150 људи – додао је он.

Авион је из Москве кренуо за град Орск, који се налази у близини границе између Казахстана и Русије.

 

 

Извор: Восток.рс / Медији