Србија

ТОМА ФИЛА ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Звездан је могао добити ореол као Гаврило Принцип због убиства Ђинђића

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

– Знам, пљували би по мени, и сад ће да пљују, али досадили су више и Богу и народу. Убиство Ђинђића је било производ страха од Хашког трибунала – истакао је угледни београдски адвокат

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Угледни београдски адвокат Тома Фила рекао је да би Звездан Јовановић био слављен као патриота и родољуб само да је на суђењу рекао да је премијера Зорана Ђинђића убио из политичких разлога!

Фила је у интервјуу за недељник „Експрес“ а преноси Информер открио да би он, да је радио као бранилац у том случају, ствари поставио потпуно другачије.

– Тражио бих у том случају да Звездан Јовановић призна да је пуцао и убио Зорана Ђинђића из политичких мотива. Да га је убио јер га је сматрао издајником. Да је пуцао јер је Ђинђић хтео да најбоље борце са Косова и из ратова у Хрватској и БиХ изручи Хашком трибуналу. Убиство би онда добило јасну политичку боју, а Звездан Јовановић био би политички кривац – нагласио је Фила и додао да убиство премијера мора да има политички предзнак:

– Звездан је показао место одакле је пуцао и све је тада било јасно и готово. Суђење је било јасно још на почетку… Убедио бих зато Звездана Јовановића, рекао бих му да призна и да каже да је Ђинђића убио из патриотизма. Он би онда добио ореол једног патриоте, родољуба, као што је, рецимо, убиство Франца Фердинанда, оно с Гаврилом Принципом… Знам, пљували би по мени, и сад ће да пљују, али досадили су више и Богу и народу. Убиство Ђинђића је било производ страха од Хашког трибунала.

Фила подсећа да је у Јединици за специјалне операције (ЈСО), којој је припадао и Јовановић, владао страх од изручења Хагу.

– Знали су да Ђинђић ради на томе да се то уради јер он је тамо већ био послао Слободана Милошевића. Разлог његовог убиства је страх да ће их послати у Хаг, ништа друго. Нема политичке позадине, оно Коштуница и политичка позадина атентата, па то су глупости… – закључио је Фила.

Тома Фила инсистира и на чињеници да је Ђинђић као председник Владе погазио реч дату бившем председнику Слободану Милошевићу и испоручио га Хагу.

– Кад је хапшен Милошевић, тада су Ђинђић, Коштуница и Милутиновић потписали да га неће гонити и да га неће хапсити због Хага. Ђинђић је као премијер потписао да га неће испоручити, а изручио га је.

 

Извор: Telegraf.rs