Издвајамо Србија

ШИПТАРИ ПОСЛАЛИ У БЕОГРАД АТЕНТАТОРА?! Откривени нови детаљи хапшења бившег припадника „МОРНАРИЧКИХ ФОКА“

Фото: Pixabay.com

Ухапшени бивши маринац Корбет Д. ради за израелску агенцију за обезбеђење чији је власник близак са челницима лажне државе Косово

Амерички држављанин Корбет Д., бивши припадник најелитније војне јединице ‘Морнаричке фоке’ који је прошле недеље у Београду ухапшен у штек-стану и код кога је пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним серијским бројем, највероватније је у Србију дошао по налогу шиптарских екстремиста, а његова мета је био неки познати политичар или бизнисмен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је током истраге, како сазнајемо, утврдила да Корбет Д. (пун идентитет познат редакцији) ради за велику и познату међународну агенцију за обезбеђење чији је власник Израелац А. Г., који је пословно и приватно близак челницима лажне државе Косово Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају!

Много сумњиво

Тужилаштво и полиција на основу до сада прикупљених доказа и информација основано сумњају да је амерички маринац у Београду требало да ликвидира неког познатог и угледног политичара или бизнисмена, што би се онда искористило као повод за изазивање немира и дестабилизацију државе.

– И Американац и двојица Срба који су му набавили оружје и помагали му у скривању за сада се бране ћутањем. Корбет је после хапшења рекао да је у Београд дошао да уговори посао обезбеђења, а да је пиштољ купио на црном тржишту ради личне безбедности. То је, наравно, провидно и потпуно неуверљиво објашњење… Па нико нормалан не може да поверује да се амерички специјалац крије у штек-стану са пиштољем са избрисаним серијским бројем, а да нема никакве опасне намере – преноси наш саговорник из истраге. Према његовим речима, највероватнији сценарио јесте да је Корбет Д. део шире завере у коју су умешани и шиптарски екстремисти и западне службе, а чији циљ је био изазивање хаоса у Србији.

– Претпостављамо да је његова мета био неко од познатих бизнисмена или политичара. Или неко од Вучићевих блиских сарадника или неко од његових најгласнијих критичара. Тај неко је вероватно требало да буде убијен по сценарију класичних мафијашких сачекуша, за коју би на крају била оптужена власт – препричава извор Информера, који не искључује могућност да акција планирана у Београду има неке везе са недавним убиством Оливера Ивановића у Косовској Митровици:
– Све указује да је и то убиство срачунато на изазивање нестабилности и политичког хаоса у Србији…

Американац Корбет Д. ухапшен је, подсетимо, прошле недеље пошто је полиција добила дојаву да двојица Срба скривају ‘специјалца’ који је дошао у Београд да ‘обави важан посао и одмах потом нестане’. Приликом хапшења код Американца је пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним серијским бројем, какав се обично користи за извршење мафијашких убистава. На пиштољу су пронађени ДНК трагови Корбета Д. и на основу тог доказа одређен му је притвор, а ухапшена су и два његова помагача Србина. Истрага је утврдила да је Корбет Д. пуних 12 година био припадник ‘Морнаричких фока’, и то најелитнијег ‘Тима 6’, као и да је службовао у Сирији, Ираку, Африци и Јужној Америци. Американац је у првој изјави полицији после хапшења рекао да је у Србију дошао да уговори посао обезбеђења, али није умео да објасни зашто се онда крио у штек-стану и због чега је код себе имао пиштољ са избрисаним серијским бројевима.

Ни јуче нико у врху државе, полиције и тужилаштва није хтео да прича на ову тему. Незванично, потврђено нам је да истрага све више указује на то да је Корбет планирао нечију ликвидацију. Безбедносни стручњаци, саговорници Информера кажу да све указује на то да је Американац спремао „крупан атентат“.

Није он туриста

Игор Бечић, шеф Одбора за контролу служби безбедности, каже да је јасно реч о врхунском професионалцу, који је високо рангиран у свом послу.

– Тако озбиљан професионалац сигурно није послат туристички у Београд, већ је имао опасну намеру коју треба утврдити. Неким центрима моћи веома одговара да се у Србији изазове нестабилност. Таквих покушаја стално има и наше службе их спречавају. Међународне агенције за обезбеђивање често представљају фасаду за ‘прљаве послове’, а један од таквих послова је изгледа био задатак ухапшеног Американца – упозорава Бечић.

Бивши обавештајац Божидар Спасић тврди да је „појава америчког специјалца“ један од разлога зашто је Стејт департмент упозорио грађане да не иду у Србију.
– Пошто је био у штек-стану и имао пиштољ са избрушеним серијским бројем, могуће је и да је реч о планирању политичког атентата. Лако може да се деси да је мета био неки државник – каже Спасић.

Истражити има ли везе са убиством Ивановића

Безбедносни стручњак Џевад Галијашевић каже да је јако битно пажљиво и детаљно проверити ухапшеног Американца.

– То је потребно и због убиства Оливера Ивановића, које је било врло професионално и брутално изведено. Могуће је да група обавештајаца и убица није напустила регион, него се пребацила у Србију. Зато треба појачати заштиту свих штићених лица и објеката – закључује Галијашевић

мојугао
МИШЕЛ ЗУБЕНИЦА АНАЛИТИЧАР

С обзиром на то да се у Србији тренутно преламају интереси великих сила, боравак лица повезаних са страним обавештајним факторима и криминалним структурама не треба да чуди. Сигуран сам да су наше службе безбедности у стању да спрече сваки покушај инцидента и нарушавања стабилности.

Чињенице о „Морнаричким фокама“

* Јединица основана 1. јануара 1962. у Форт Пирсу на Флориди
* Данас има 2.700 активних чланова, плус 540 резервиста
* Чланови морају бити стари између 17 и 30 година
* Од 3. децембра 2015. жене морнари могу да постану део ове елитне јединице, али се то још није десило

Крупно убиство?!

Претпостављамо да је његова мета био неко од познатих бизнисмена или политичара. Или неко од Вучићевих блиских сарадника или неко од његових најгласнијих критичара
Извор из истраге

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Екипа Информера