Издвајамо Србија

ЈОХАНЕС ХАН: Обавезе Србије су нормализација односа са Косовом и владавина права

Јоханес Хан (Фото: Јутјуб)

Комесар за проширење Јоханес Хан говорио је за ТВ О2 о Стратегији за проширење ЕУ и прецизирао да 2025. јесте „остварив и реалан, али и амбициозан рок“.

На питање шта су највеће обавезе и препреке Србије на путу ка чланству у ЕУ, комесар је рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Једна од њих је свакако нормализација са Косовом, а друга су резултати у области владавине права. Закони углавном постоје, негде су даља усклађивања неопходна, али оно што је заиста битно то је доказ о њиховим резулатитима и примени.“

Подсетимо, у дану у ком ће бити представљена Стратегија за проширење ЕУ, председник ЕК Жан Клод Јункер је рекао да 2025. није година када би Србија и Црна Гора „морале“ да буду у ЕУ, већ да је то индикативни датум и охрабрење.

„Погрешно је представити да смо ја и Европска комисија рекли да Србија и Црна Гора морају бити у ЕУ до 2025. године. Не, то је индикативни датум и охрабрење, тако да ове земље раде снажно и прате тај пут“, изјавио је Јункер у Стразбуру пред представљање Стратегије проширења.

Интервју са Ханом гледајте на ТВ О2 у вестима у 16х, где ћете чути одговоре на конкретна питања — ко би требало да састави, а ко да потпише правно обавезујући споразум Београда и Приштине, као и део поруке коју Хан доноси у Београд.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com