loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ БАЈДЕНА ДОЧЕКАО СА ПОГАЧОМ И СОЉУ А ОН УДАРИО ПО СРБИЈИ: У БиХ није био грађански рат него планирани геноцид!

Бивши потпредседник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден изјавио је да сви људи у Босни и Херцеговини морају да наставе да се боре за будућност након…
loading...

Бивши потпредседник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден изјавио је да сви људи у Босни и Херцеговини морају да наставе да се боре за будућност након преживљеног геноцида.

„То је зато што се ви сећате прошлости. Треба подсећати своју децу на ту прошлост. Сви би требало да знају ту прошлост. Поднели сте многе жртве због једног циља“, рекао је Бајден, који је говорио на свечаности у Вашингтону, где му је Саветодавно веће за БиХ уручило награду за животно дело.

Саветодавно веће за Босну и Херцеговину (АЦБХ) независна је непрофитна организација посвећена унапређивању интереса америчких Босанаца и ради на побољшању односа између САД и Босне и Херцеговине.

Бајден је у говору истакао да у БиХ није био грађански рат, већ планирани геноцид.

„Ви сви разумете неопростива одлагања, разлоге за нереаговање и сваки пут када је свет пропустио да интервенише. Ви сте то преживели. Изгубили сте породице. Изгубили сте домове. Борили се да сачувате достојанство. Ово није био грађански рат. Ово је био геноцид. Планиран геноцид. И то се дешавало пред очима целе Европе“, оценио је Бајден у свом говору.

Додао је да Запад није имао довољно саосећања ни симпатија према Босни и Херцеговини.

 

 

Извор: intermagazin.rs

Loading...
loading...
loading...