Издвајамо Свет

ПУТИН ЗАПАЊИО ЗАПАД: Русија има „неухватљиво оружје“! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб
Руски председник Владимир Путин изјавио је да Русија прави ново оружје као одговор на распоређивање америчког ПРО на територији других држава. Име за то оружје засад…

Руски председник Владимир Путин изјавио је да Русија прави ново оружје као одговор на распоређивање америчког ПРО на територији других држава.

Име за то оружје засад није изабрано, „очекујемо предлог Министарства одбране“, рекао је руски председник, обраћајући се присутнима у Федералној скупштини.

Као пример ефикасног оружја, Путин је навео руске ракете „Сармат“, оценивши да чак ни перспективни системи ПРО нису сметања за њих.

Posted by Andrey Veselov on Thursday, March 1, 2018

„При тежини од преко 200 тона, она има кратки активни део лета, што отежава његово пресретање системима ПРО“, рекао је шеф државе.

Нико нема такво оружје, навео је председник. Када се појави, „наши момци ће направити нешто ново“, додао је он.

Коментаришући акције САД према Русији, Путин је рекао да се у близини руских граница налази пет крстарица и 30 разарача.

„У састав поморске групе система америчког ПРО улази пет крстарица и 30 разарача који се налазе у близини руских граница“, рекао је Путин.

Током Путиновог говора, на два велика видео-бима приказано је ново стратешко наоружање.

  1. Систем „Кинжал“ (Бодеж)
  2. „Авангарда“

Руски председник каже да је суперсонични систем „Кинжал“. већ успешно тестиран и да налази се у војсци на југу земље.

„Важно је стварање високопрецизног авијационо-ракетног комплекса који нема себи равног у свету. Он је успешно тестиран и већ се од 1. децембра прошле године налази на аеродромима Јужног војног округа“, рекао је Путин.

Према његовим речима, ново руско оружје може да маневрише у слојевима атмосфере.

„Оно ће бити практично неухватљиво. Брзина ће бити суперсонична. Биће као метеор“, рекао је Путин, додајући да је то оружје је засад добило име „Авангарда“.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com