Издвајамо Свет

АМЕРИЧКА ДЕМОКРАТИЈА НА ДЕЛУ! СИМОЊАН: РТ искључен са мреже за емитовање у Вашингтону

Компанија-провајдер, која емитује РТ у Вашингтону, искључила је канал из радио-дифузне мреже, изјавила је главни уредник РТ-а Маргарита Симоњан. Према њеним речима, то се догодило…

Компанија-провајдер, која емитује РТ у Вашингтону, искључила је канал из радио-дифузне мреже, изјавила је главни уредник РТ-а Маргарита Симоњан.
Према њеним речима, то се догодило јер је РТ добио статус „страног агента“.

„Као што је некадашњи државни секретар САД говорио: „Добродошли на вежбе о транспарентности и демократији“, написала је Симоњанова на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, приметила је да ће телевизијски канал наставити емитовање у Вашингтону на другим платформама.

Раније је постало познато да амерички Конгрес расправља о новим законима који имају за циљ ограничавање активности страних медија у земљи.

У последње време САД покушавају да на све начине што више закомпликују рад руских медија. РТ канал је недавно обавезан да се региструје као „страни агент“, а Конгрес САД је започео поступак о његовом могућем утицају на америчке изборе.

Према Симоњановој, телевизијски канал не доживљава такав притисак нигде дригде као у САД-у. Русија је већ применила ресипрочне мере, те је такође донела закон о „страним агентима“ и доделила тај статус великом броју америчких медија. 

 

 

Извор: vostok.rs