Издвајамо Свет

ЛИТВИЊЕНКОВ ОТАЦ ПРОГОВОРИО: Мог сина је убио Голдфарб а не Руси!

Валтер Литвињенко, отац Александра Литвињенка, агента убијеног у Лондону, је рекао ко му је убио сина. Када се појавио у студију, Валтер Литвињенко је загрлио…

Валтер Литвињенко, отац Александра Литвињенка, агента убијеног у Лондону, је рекао ко му је убио сина.

Када се појавио у студију, Валтер Литвињенко је загрлио и поздравио Андреја Луговоја, којег су власти Велике Британије оптужиле за убиство његовог сина полонијумом у Лондону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Литвињенка је убио Алекс Голдфарб, који му је лично помагао да пребегне из Турске у Лондон. Он је навео да је ту информацију добио од Голдфарбове супруге. Додао је да је човек по имену Ахмед Закајев, који се у то време такође налазио у Лондону, рекао да је Голдфарб агент ЦИА-е.

„Њега су, чини ми се, тровали више пута, чак су га и у болници отровали“, рекао је Валтер Литвињенко и додао да је у болницу могао да уђе било ко.

Он је изјавио да је његов син имао дијагнозу „тровање храном“, затим је речено да је отрован талијумом, да би на крају променили дијагнозу у „тровање полонијумом“.

Стручњаци који су се налазили у студију су рекли да је тадашња министарка унутрашњих послова, а данашња премијерка Велике Британије Тереза Меј на случај Литвињенко ставила ознаку строге тајности.

Андреј Луговој, који је оптужен од стране Велике Британије за тровање Литвињенка полонијумом одбацује све оптужбе и све то назива „театралном фарсом“.

Александар Голдфарб је више пута у медијима спомињан као блиски пријатељ Александра Литвињенка.

Правница, која је записивала Литвињенкову последњу жељу, рекла је да је у поред био и Голдфарб, који је њена питања Литвињенку преводио на руски језик, зато што је енглески слабо разумео.

Подсећамо, Александар Литвињенко је убијен 2006. године у Лондону, а током аутопсије у његовом телу је пронађена велика количина полонијума 210.

 

Извор: ИН4С / Правда