Издвајамо Србија СРБИЈА ЈАВЉА

НОВЕ ТЕНЗИЈЕ НА КОСОВУ: Ако Српска листа формира ЗСО, ухапсићемо њене чланове!

Након одлуке чланова Српске листе да напусте косовску владу и сами формирају ЗСО, на коју чекају већ пет година, из Приштине стиже упозорење на хапшење.…

Након одлуке чланова Српске листе да напусте косовску владу и сами формирају ЗСО, на коју чекају већ пет година, из Приштине стиже упозорење на хапшење.

Наиме, косовски министар инфраструктуре Паљ Љекај запретио је да ће ухапсити чланове Српске листе уколико буду формирали Заједницу српских општина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Могу да буду приведени у моменту кад буду против закона и Устава Косова“, рекао је Љекај за КТВ и додао да влада Рамуша Харадинаја сваки корак спроводи у сарадњи са државама Квинте.

Фото: Јутјуб

Председник Српске листе Горан Ракић најавио је у уторак, након састанка са председником Србије и директором Канцеларије за КиМ, који је у понедељак био ухапшен у Косовској Митровици уз примену силе и оружја, да ће Српска листа изаћи из косовске владе као и да ће 10 већински српских општина на Косову и Метохији формирати 20. априла Заједницу српских општина.

Због инцидената на Косову, у Београд је јуче хитно допутовала висока представница ЕУ Федерика Могерини, која је након разговора са председником Србије истакла да догађаји од понедељка не би требало да се понове и да би обе стране требало да буду посвећене наставку дијалога.

И Русија и САД, које су се данас огласиле тим поводом, такође су, свака на свој начин, позвале на „смиривање страсти“ и повратак преговарачком процесу.

 

Извор: rs.sputniknews.com / Тањуг