Издвајамо Србија

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА С МОГЕРИНИЈЕВОМ: Више нема “обе стране”, јер друга страна дивља!

Фото: Јутјуб
После разговора са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини која је хитно допутовала у Београд после хапшења Марка Ђурића у Приштини, председник Србије Александар Вучић се…

После разговора са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини која је хитно допутовала у Београд после хапшења Марка Ђурића у Приштини, председник Србије Александар Вучић се обратио нацији

Састанак са високом предсетавницом завршен је после више од два сата, а председник Србије Александар Вучић је рекао да је разговор био садржајан и отворен, те да је он изнео српско виђење свега

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Изнео сам наше виђење ситуације у Приштини и показао документа која говоре да Марко Ђурић није прекршио никакву процедуру…Нећу да се обазирем на глупости појединих медија да је неко желео да жртвује Марка Ђурића..Показао сам све, знајући да ми ипак морамо да проблеме решавамо разговором…

Имали смо тешке дане, али смо из свега изашли још јачи!

Сагласили смо се да је за Србију најважније да сачува мир и стабилност..За нас је и данас и јуче био тежак дан, али уверен сам да смо успели да да из свега изађемо још јачи- рекао је председник Александар Вучић.

– Сачували смо мир, сачували смо стабилност, нисмо им дали да заузму север Косова…Јасно смо им дали до знања да са Србијом и Србима не могу да се играју-поручио је Вучић.

Он додаје да се вечерас на састанку са Могеринијевом није говорило о две стране, већ о једној и о “дивљању једне стране”.

– Говорили смо о чињеницама и зато више нема “обе стране” – рекао је Вучић, додајући да је Могерини дошла јер зна колике су последице на српски народ.

Сачували смо стабилност, срећа те није било рањених и погинулих

Председник је подсетио на јучерашњу поровокацију и рекао да је срећа да није било погинулих или рањених.

– Успели смо да сачувамо стабилност и мир и хладну главну. Нисмо им дали да заузму север Косова – рекао је председник.

Вучић је истакао да Србија није слаба и да се са њом нико не сме играти.

Српска листа истрпела увреде и клевете

Говорећи о одлуци Српске листе да напусти приштинску владу, Вучић каже да су припадници ове листе преживели бројне увреде и клевете.

– Српска листа ће бити у опозицији и бориће се за свој народ. Верујем да ће сви Албанци да се удруже, за разлику од Срба који то никада неће урадити, али ће имати јако руководство – каже Вучић.

– Изашли смо из овога тако да је штета по наш народ на Косову и Метохији минимална. Никада нећу дозволити да се понове „Олуја“ и Бљесак“ у моје време неће бити српских пораза – констатовао је председник Вучић.

На телефонској вези са Весом Мичелом

Александар Вучић је рекао да је вечерас разговарао телефоном и са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом, те да су двојица саговорника се сагласила да је очување мира кључни предуслов за наставак било каквих разговора о будућности региона.

У дугом и садржајном разговору председник Вучић и амерички званичник Мичел разменили су ставове по питању бруталног напада на директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, који се јуче догодио на северу Косова и Метохије, саопштила је прес служба председника.

 

Извор: informer.rs