Издвајамо Свет

АМЕРИ У ШОКУ: Најсавременији авион за електронско ратовање у Сирији не ради РУСИ ГА ОНЕСПОСОБИЛИ

Америчка војска се жали да Русија онеспособљава америчко електронско оружје ЕW (wарфаре wеапонс (ЕW)) распоређено близу Сирије.

Према речима шефа команде за специјалне операције генерала Рејмонда Томаса, Руси “онемогућавају” чак и електронске ратне авионе ЕЦ-130 Цомпасс Цалл који лети у близини Сирије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Тренутно у Сирији радимо у најагресивнијем ЕW окружењу на планети због Руса. Они нас свакодневно тестирају, одбацују наше комуникације, онемогућавају наше ЕЦ-130 и слично, наводи генерал Томас.

ЕЦ-130Х Цомпасс Цалл је електронски ратни авион који је војска САД-а одобрила. Оружје је осмишлјено да наруши комуникацију команде и контроле непријателја и ограничи координацију противника неопходног за управлјање непријателјским снагама. Систем Цомпасс Цалл користи офанзивне контра-информације и могућности електронског напада.

Војна команда САД такође наводи:

“Руси су у протеклих 20 година преобликовали и поново ангажовали целу ЕW флоту”. “Руси су уложили милионе у ЕW оружје након Грузије. Уградили су убиствене способности, ометајући мноштво фреквенција стотинама километара далеко. ”

Када је руска војска потврдила да је сиријска војска оборила 71 амерички пројектил, у Пентагону је одмах сигнализирано да им је у томе помогла руска војска.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке