Издвајамо Србија

БОЖИДАР СПАСИЋ ИСПРОЗИВАО ЈОВАНОВИЋА: Чедо, јеси ли паре од Мишковићеве отмице трошио на Миконосу?

Чедомир Јовановић месечно прима тек 900 евра, а ипак успева да вози најскупља кола, летује и зимује на скупоценим дестинацијама, упозорава некадашњи безбедњак

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић месечно прима плату од тек 105.000 динара, а ипак успева да води живот какав би многи пожелели – вози најскупља кола, летује и зимује на ексклузивним светским дестинацијама, преферира само брендирану гардеробу…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До данас, међутим, није објаснио како је успео да од скромног лидера студентских протеста постане један од најбогатијих политичара у Србији, а саговорници Курира оцењују да је дужан да положи рачуне о пореклу својих прихода.

Од поцепаних патика до…

Безбедњак Божо Спасић каже да лидер ЛДП Чедомир Јовановић никада није објаснио одакле му богатство и како успева да са посланичком платом живи на тако виској нози.

Фото: Јутјуб

– Никада није објаснио до краја своје везе са „земунцима“ и да ли је добио део новца од отмица. За то га нисам ја оптужио, него власник „Делте“ Мирослав Мишковић, али и још неки политички актери на сцени Србије. Он летује на егзотичном Миконосу, вози џипове, иде на планинарења, а плата му је око 100.000 динара – каже Спасић.

Функционерка СРС Вјерица Радета каже да је Јовановић „добро уновчио издају Србије, али и везу са земунским кланом“:

– Од поцепаних патика до најскупљих џипова, Чедин пут је поплочан издајом, криминалом, отмицама, поделом плена… Треба да одговори на питање одакле му новац.

И аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да и Јовановић, као и сви политичари, треба да објасни порекло своје имовине.

Луксузан живот

Иначе, Јовановић је познат по томе што лети троши десетине хиљада евра на Миконосу, док зими осваја планинске врхове, попут Аконкагве у Јужној Америци. Важи и за неког ко ужива у скупим аутомобилима, годинама је возио луксузни ауди „Q7 кватро“, а купио је и „мерцедес“ од 60.000 евра, који је поклонио супрузи Јелени. Прошле године је откривено да поседује и јахту, а има и мотор. Јавна тајна је и да важи за колекционара скупоцених сатова.

Подсетимо, шеф СРС Шешељ је јуче оптужио Јовановића и да је узео пет милиона марака од отмице бизнисмена Мирослава Мишковића, али челник ЛДП ни на то није одговарао.

Весна Пешић

ЧЕДА ЈЕ ЏИБЕР АЛАВ НА ЛОВУ

Фото: Јутјуб

Весна Пешић, која је годинама била у ЛДП, након одласка из те партије оценила је да је Јовановић „џибер алав на лову“, као и то да њега политика заправо уопште не занима:

– Политика га слабо занима, она му служи за „гребање“ за бизнис. Он је постао тајкун, а политика је средство за приватни бизнис.

 

Извор: Курир / Е. К.