Издвајамо Свет

ЦЕО СВЕТ ЗАНЕМЕО НА УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: На ивици смо рата, и то ПОСЛЕДЊЕГ У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА! (ВИДЕО)

Генерал Јевгениј Бужински, упозорава да је свет због случаја тровања шпијуна у Британији доведен до саме ивице рата и то „последњег у историји човечанства“.

Јевгени Бужински, који је служио 41 годину у руској војсци, рекао је да се протеривањем дипломата из ЕУ и САД, после тровања Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солзберију, ствара се ситуација гора од Хладног рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Горе од Хладног рата је само прави рат, који би могао да буде последњи у људској историји“,упозорава генерал на последице западног насилног сатеривања Русије у ћошак.

“Worse than a cold war is a real war. It will be the last war in the history of the mankind." This comes from a former Russian general during an interview with BBC.

Posted by TruNews on Tuesday, April 3, 2018

Бужински, који је пензионисан у чину генерала-потпуковника 2009. године у интервју за ББЦ је на питање новинара Ника Робинсона да ли би случај Скрипаљ могао да доведе до рата, одговорио: “ Случај тровања не, али притисак поводом ситуације ДА“.

„Не познајете Русе. Што је већи притисак, то је друштво више сконцентрисано око председника. Искључивањем дипломата, заправо сатерујете Русију у ћошак, а то је много опасан потез“, рекао је Бужински.

Погоршани односи Запада и Русије, која је ојачала упркос годинама економских санкција НАТО земаља, а која је започела наводним мешањем Москве у политичке изборе на западу и у САД, доживела је врхунац случајем „Скрипаљ“.

Русија је категорички одбила било какво учешће у том случају, тврдећи да је то масло британских обавештајаца, а Лондон је убедио савезнике са запада да је напад извео Кремљ, и због тога започео дипломатски рат и протерао највећи броја руских дипломата у историји. Из Москве је узвраћено истом мером.

У међувремену, министар иностраних послова Сергеј Лавров је изјавио да је могуће да иза целе афере стоји Британија која је хтела да скрене пажњу са Брегзита и нагласио да Русија није имала никаквих разлога да учествује у случају тровања.

 

Извор: Курир.рс/Дејли мејл