Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОТКРИО: Ево ко је украо и продао документ са Холбруковим гаранцијама о НЕПРИЗНАВАЊУ КОСОВА…

Холбруково ПИСМО ипак НИЈЕ ИЗГОРЕЛО у бомбардовању: Лидер ДОС-а продао гаранцију Америке о НЕПРИЗНАВАЊУ КОСОВА

Папир на којем је Ричард Холбрук у октобру 1998. потписао обећање Слободану Милошевићу да САД никад неће признати независност Косова, није ни изгубљен нити спаљен у НАТО бомбардовању, већ је продат Американцима за милион долара, а за то је одговоран високи функционер ДОС, тврди “Српски телеграф”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позивајући се на неименовани извор, београдски лист у данашњем издању наводи да је папир након “рушења” Милошевића нестао, а да су из америчке амбасаде претходно тражили да им се тај папир врати као доказ, на основу којег би Србија могла да стопира признавање независности Косова.

– Један од лидера ДОС је пристао да га извуче из архиве. То је папрено наплатио и за њега добио милион долара – тврди извор близак тадашњој власти.

Да је овај папир био архивиран у кабинету Слободана Милошевића, открио је шеф дипломатије Ивица Дачић.

– Сви сарадници Слободана Милошевића тврде, а његова секретарица се куне да је Милошевић звао и да јој је дао папир на коме је Холбрук, тадашњи главни преговарач између Запада и Србије и амерички изасланик, потписао Милошевићу да никада неће признати независност Косова. Кад су хапсили Слобу, то је нестало – рекао је Дачић.

 

Извор: Српски телеграф