Издвајамо Србија

ЈУНАК ЈЕ ЗАСЛУЖИО ОРДЕН ЗА ХЕРОЈСКИ ПОТЕЗ: Румуни траже одликовање за сународника који је 1999. зауставио НАТО воз!

Флорин Патричиој, је одложио НАТО операције на 7 сати блокирајући НАТО воз са 19 вагона код места Пјелешти. Потпредседник Покрета Румуна Србије Александар Балан тражи…

Флорин Патричиој, је одложио НАТО операције на 7 сати блокирајући НАТО воз са 19 вагона код места Пјелешти. Потпредседник Покрета Румуна Србије Александар Балан тражи да се његовом сународнику да одликовање за херојски потез.

“Флорин Патричиој, познат је у Румунији као човек који је спрао срамоту са румунске владе и одложио бомбардовање Србије за бар 7 сати и зауставивши возну НАТО композицију од 19 вагона у малом месту Пиелести код Крајове.Он каже да је то урадио из љубави за херојским српским народом кога много цени и да се у ниједном тренутку није уплашио док су на њега урлали разјарени НАТО командати , нудили му мито и претили на сав глас. Мирно је сачекао четири сата да дођу цариници и представници Владе са одговарајућим документима, тако је био научен јошу Чаушесково време кад је Румунија биле водећа војна и економска сила истока са којом се нису играли” каже Балан и истиче да је Србија дужна Патричиоју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Румунија није учествовала у бомбардовању нити дала војнике за ту криминалну операцију, Румунија и данас одбија да призна илегалну државу Косово. Румунски полицајци су касније учествовали у мисији УНМИК полиција на Косову, познат је инцидент кад су на демонстртацији Самоопредељења у Пристини убили два Албанца и због тога никад нису били омиљени на Косову зато сто су православци наклоњени српском народу- објашњава потпредседник покрета Румуна Србије односе Србије и Румуније по питању Косова.

Као потпредседник Покрета Румуна Србије , предлажем да се Флорин Патричиоју одликује орденом председника Србије за заслуге и љубав коју је показао према Србији. Исто као што су одликовани Француз Арно Гујон и многи други који су својим херојским деллима показали изузетну храброст и хуманист, каже Балан.

 

Извор: dnevnagazeta.rs