Издвајамо Србија

КАКВО ЗЛО СУ НАМ САД СПРЕМИЛИ? Американци у Бондстилу праве писту за бомбардере и јуришне хеликоптере

Американци шире Бондстил и праве писту са које ће моћи да полећу ловци и бомбардери. Војна база саграђена 1999. године проширена је за 100 хектара, а посебно је занимљиво што је то земљиште припадало Србима, који су у међувремену прогнани.

Сада се тајни амерички град, највећи на европском тлу, простире на више од 500 хектара у оквиру атара села Сојево, из ког су Срби сви до једног истерани 1999. године и никада за коришћење те земље нису добили ни динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извори из обавештајних структура објашњавају да до пре извесног времена Американци нису ни помишљали да праве писту у Бондстилу, али да се све променило након захлађења односа са Русијом и јачања отпора које изазива ширење НАТО на исток.

Уредник специјализованог авиопортала Танго сикс Петар Војиновић наводи да се информација о градњи писте не може дуго чувати као тајна.

– Бондстил не може да постане Авијано јер нема интереса да се прави база тог ранга на физички малој раздаљини. Американцима је битно да постоји база одакле ће полетети и слетати јуришни хеликоптери, а у Бондстил већ слећу транспортне летелице, којима за то права писта и не треба. Ако се већ ради нова писта, то ће се убрзо сазнати јер је у питању огромна грађевинска операција, која се не може сакрити – каже Војиновић.

 

Извор: Српски Телеграф