Издвајамо Свет

МИП РУСИЈЕ УПОЗОРАВА ЗАПАД: Не користите лажи о хемијском нападу за војну интервенцију у Сирији, да би штитили терористе!

Фото: Јутјуб
Неодговорне дезинформације о хемијским нападима у Сирији имају за циљ да се терористи заштите и оправда могућа војна интервенција споља, наводи се у саопштењу Министарства…

Неодговорне дезинформације о хемијским нападима у Сирији имају за циљ да се терористи заштите и оправда могућа војна интервенција споља, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

„Настављају се дезинформације о томе да владине снаге у Сирији користе хлор или друге отровне супстанце. Још једна исфабрикована информација о наводном хемијском нападу на Думу појавила се јуче. Они се позивају на невладину организацију ’Бели шлемови‘, која је више пута ухваћена у дослуху са терористима, као и друге хуманитарне организације са седиштем у Великој Британији и САД“, наводи се у саопштењу руског спољнополитичког ресора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На овакве опасне провокације смо упозоравали више пута у последње време. Циљ ових измишљотина, без икаквог основа, јесте да се ограде терористи и радикална опозиција која не мирује и одбија да учествује у политичком процесу, и истовремено да се оправда потенцијална војна интервенција споља“, стоји у саопштењу.

Русија још једном упозорава да је „мешање на основу измишљених и исфабрикованих разлога у ситуацију у Сирији, где се на захтев законитих власти налазе руски војници, апсолутно недопустиво и може довести до тешких последица“.

Западни медији пишу да је у наводном хемијском нападу у Думи, у Источној Гути, погинуло између 40 и 70 особа. Сиријска влада негира ове наводе.

 

Извор: rs.sputniknews.com