Издвајамо Србија

НИШЛИЈЕ БЕСНЕ НА МИНИСТАРКУ ЗБОГ АЕРОДРОМА: Зорана Михајловић дочекана уз повике “ЛОПОВИ, ЛОПОВИ” у Нишу (ВИДЕО)

НИШ – Неколико стотина Нишлија који су дочекали министарку саобраћаја и потпредседницу Владе Србије Зорану Михајловић, гласно је негодовало када је она улазила у Градску кућу.

Уз звиждуке грађани су дочекали министарку и градоначелника Ниша Дарка Булатовића, који су кренули на који се одржава у Градској кући, преносе Јужне вести.

Незадовољни одлуком градске власти да преда Аеродром “Константин Велики” на руковођење Републици грађани су се окупили испред Градске куће како би ставили до знања и министарки Михајловић свој став по питању “поклањања” аеродрома.

Они су министарку чекали од 10 сати, а у међувремену су извиждали и градске функционере који су улазили у Градску кућу – начелницу Нишавског округа Драгану Сотировски, начелника Управе Љубишу Јанића, председника Општине Пантелеј Братимира Васиљевића и друге.

Иначе, посета Михајловићеве Нишу најављена је јуче, а како пише на сајту Министарства, она је требало да обиђе Радну зону у којој се гради фабрика ИМИ. Међутим, овај обилазак је данас отказан, те је Михајловићева стигла у Градску кућу нешто пре 12 сати, где би требало да буде одржана и конференција за медије.

Подсетимо, Михајловић је навела да је у последње три године Влада инвестирала 3,5 милиона евра у Аеродром “Константин Велики” који је, како каже, повећао број путника са 1.335 у 2014. на више од 330.000 у 2017. години.

“То је 14 пута већи број путника него што је нишки аеродром имао у периоду 2008-2012, кад је у просеку годишње било око 23.000 путника”, рекла је Михајловић.

Она је истакла да би без инвестиција аеродром у Нишу и даље био тамо где је био за време владавине ДС.

“Зато ћемо наставити да улажемо у њега и нећемо дозволити да нишки аеродром пропадне, јер Град нема довољно новца да уложи у њега како би могао даље да се развија”, каже Михајловић.

 

 

Извор: Курир.рс/Јужне вести

Loading...
loading...
Loading...