Издвајамо Србија

НИШЛИЈЕ БЕСНЕ НА МИНИСТАРКУ ЗБОГ АЕРОДРОМА: Зорана Михајловић дочекана уз повике „ЛОПОВИ, ЛОПОВИ“ у Нишу (ВИДЕО)

НИШ – Неколико стотина Нишлија који су дочекали министарку саобраћаја и потпредседницу Владе Србије Зорану Михајловић, гласно је негодовало када је она улазила у Градску кућу.

Уз звиждуке грађани су дочекали министарку и градоначелника Ниша Дарка Булатовића, који су кренули на који се одржава у Градској кући, преносе Јужне вести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Незадовољни одлуком градске власти да преда Аеродром “Константин Велики” на руковођење Републици грађани су се окупили испред Градске куће како би ставили до знања и министарки Михајловић свој став по питању “поклањања” аеродрома.

Они су министарку чекали од 10 сати, а у међувремену су извиждали и градске функционере који су улазили у Градску кућу – начелницу Нишавског округа Драгану Сотировски, начелника Управе Љубишу Јанића, председника Општине Пантелеј Братимира Васиљевића и друге.

Иначе, посета Михајловићеве Нишу најављена је јуче, а како пише на сајту Министарства, она је требало да обиђе Радну зону у којој се гради фабрика ИМИ. Међутим, овај обилазак је данас отказан, те је Михајловићева стигла у Градску кућу нешто пре 12 сати, где би требало да буде одржана и конференција за медије.

Подсетимо, Михајловић је навела да је у последње три године Влада инвестирала 3,5 милиона евра у Аеродром „Константин Велики“ који је, како каже, повећао број путника са 1.335 у 2014. на више од 330.000 у 2017. години.

„То је 14 пута већи број путника него што је нишки аеродром имао у периоду 2008-2012, кад је у просеку годишње било око 23.000 путника“, рекла је Михајловић.

Она је истакла да би без инвестиција аеродром у Нишу и даље био тамо где је био за време владавине ДС.

„Зато ћемо наставити да улажемо у њега и нећемо дозволити да нишки аеродром пропадне, јер Град нема довољно новца да уложи у њега како би могао даље да се развија“, каже Михајловић.

 

 

Извор: Курир.рс/Јужне вести