Издвајамо Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Вучић понудио размену територија и понудио југ Србије Албанцима

Фото: Јутјуб

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио данас да је председник Србије Александар Вучић понудио размену територија и да је понудио југ Србије.

Фото: Јутјуб

Како је рекао на седници Главног одбора странке, међународна заједница то није прихватила, али није понудила ништа друго “осим да се потпише споразум којим би се Косово увело у УН”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јеремић је одбацио критике да су кључне грешке направљене пре 10 година, већ да су грешке чињене деценијама, а да је највећа направљена 1998. и 1999. године, када је због “тадашње политике садашње власти” уследило бомбардовање и повлачење државе са КиМ.

Додао је да је Београд испунио све из Бриселског споразума, а заузврат није добио ништа, “само обећање за једну доста мршаву ацоцијацију, Заједницу српских општина, а чак ни она није спроведена”.

– Након пораза владине бриселске дипломатије, долазимо у ситуацију да се преда једно – столица Косова у УН. И сада је то стављено на сто Србији кроз споразум о свеобухватној нормализацији Беогада и Приштине – рекао је Јеремић.

Он тврди да се у Србији дешава “срастање државе и организованог криминала”, а да је прожимање почело на северу Косова и Метохије, “где је укинута држава, коју је заменило организовани криминал”.

– Криминалци који су заменили државу на северу Косова, почели су да функционишу и у другим деловима Србије – сматра Јеремић.

 

Извор: Тањуг