Издвајамо Србија

СРПСКИ ПОКРЕТ РОД ДОБИО ВЕЛИКУ ПОДРШКУ: Руски генерал – врховни козачки атаман подржао српске родољубе

Новоосновани Покрет родољуба Отаџбине и дијаспоре РОД, добија све већу популарност и постаје препознатљив у разним сферама друштвеног живота и чак, разним државама.

Тако је Руски генерал, врховни атаман свих козака, посланик Државне Думе Виктор Водолацки на својој интернет страници  објавио информацију о формирању покрета „РОД“ а такође усвојену Декларацију о одбрани свете српске земље Косова и Метохије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова искрена подршка је снажан ветар у једра нашег РОД-а који се лагано отиснуо на пучину ове Планете Земље, где год постоји српско расејање.

Ово има потпунији и важнији смисао што је,посланик Руске Думе, човек са највишим државним функцијама и великим угледом, ауторитетом и поверењем , препознао идеју нашег РОД-а која се базира и темељи на истим духовним и културолошким вредностима, на несебичном родољубљу, на чистој и непатвореној православној вери, на светости части и оданости отаџбини, њеним границама чији су чувари вековима и свим оним вредностима који нас вежу као православну браћу а то су наша два словенска језика и заједнички културни и историјски корени као нераскидиве везе .

Ово је више братски гест подршке него политичка коректност, ово је осведочена и препозната судбина двају братских народа.

Козаци и козачка мисија на свеукупном словенском и православном простору није ствар фолклористике, етно необичности и туристичко-демографских атракција.Козаци или Бели Руси после Октобарске револуције домовину су нашли у Србији,засновали своје колоније,станишта и пребивалишта у коју су уградили цвет високе интелигенције и оставили дубок траг своје традиције.

Нажалост, ускогруди или кратковиди и злуради квази зналци свега и свачега су покушали у својим серијама и пројектима бацити сенку на ове часне родољубе, извлачећи их из контекста историјске истине и глорификујући их злурадо као криминалце и припаднике андерграунда.    Генерал Водолацки је утемељио чврсте редове у одреде многомилионског  Козачког народа у њихове карактере и личности, уткао родољубље и бригу за своју отаџбину у сваком смислу.  Наш  РОД плови на том таласу и није далеко дан када ће га препознати 5 милиона српских родољуба широм дијаспоре и Отаџбине Србије.

Многи слуте, многи већ виде и препознају ту огромну снагу коју има српско расејање. Покрет РОД је потреба и одговор, овом новом времену, пуном изаова и одговорном периоду пред нашим поколењима. Ова подршка високо рангираног политичког лидера из Русије, важна је чињеница, која се мора неговати како би постала част сваком искреном родољубу у дијаспори и у нашој Отаџбини.

Ниже можете видети, скриншот са интернет странице посланика Државне Думе, Виктора Водолацког.

 

Извор: srpskirod.org