Издвајамо Свет

ТРАМПОВ БЕСНИ ПАС ХВАЛИ НАОРУЖАВАЊЕ АЛБАНИЈЕ: Вашингтон спрема удар на Србију и велики хаос на Балкану?!

Фото: Јутјуб

Амерички министар одбране Џејмс Матис, познат по надимку Бесни пас, јер као прву опцију за решавање сукоба бира оружану, похвалио је Албанију што улаже у куповину оружја и даје за НАТО више новца него што је требало. Матис поручио да САД виде Тирану као неприкосновеног лидера на Балкану

Овакву оцену Матис је изнео током састанка са Џакча у Вашингтону уз поруку да САД подржава Албанце апсолутно у свим областима и да их види као неприкосновеног лидера на Балкану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Албанија је наша савезница и увек ће имати нашу подршку. Албанија је показала да је географска величина земље од мање важности кад је у питању њено ангажовање у НАТО. Албанија удара јаче него што би требало за тежину коју има – напоменуо је Матис мислећи на куповину оружја и улагање у буџет Алијансе.

Ништа мању наклоност није показала ни Џакча која је Матису поручила да је западни Балкан потпуно западно оријентисан регион.

Стручњаци сматрају да су овакве изјаве и прикривене претње за формирање „велике Албаније“ скандалозне.

– Албанија је америчко страшило, што Матис овим изјавама и потврђује. Наиме, Албанци су све спремнији да буду купац америчког оружја, а Матис, који је повезан са војно-индустријским комплексом, свакако то хвали – сматра политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Он подсећа и да смо недавно од премијера лажне државе Косова Рамуша Харадинаја чули да Приштина нема спољну политику, већ да прати САД, а исто, каже, важи и за Албанију:

– Озбиљне европске државе нису спремне да слепо прате америчку политику, али су зато мале и неозбиљне државе као Албанија спремне да буду топовско месо.

 

Извор: srbijadanas.com