СРБИЈА ЈАВЉА

ВУЧИЋ ОСУДИО ШЕШЕЉА: Недопустиво је гажење и паљење заставе било које државе!

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС, поводом инцидента у парламенту који је изазвао Војислав Шешељ, да је такво понашање недопустиво и да као председник државе осуђује сваку врсту насиља и претњи

Фото: Јутјуб

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је недопустиво гажење и паљење заставе било које суверене земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све је било штетно данас за Србију. Као председник Републике Србије осуђујем сваку врсту насиља, претње и гажење заставе било које суверене земље. То је врло лоша порука коју шаљемо као народ! Поставља се питање зашто смо то себи дозволили, али ја на то немам одговор. Наше је да то осудимо и од тога се разликујемо од Хрвата – нагласио је Вучић.

Жалим због одлуке Андреја Пленковића да повуче посету делегације Сабора, рекао је Вучић.

Вучић: Од Могеринијеве очекујем речи охрабрења

Председник Србије истакао је да од сутрашњег разговора са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини очекује речи охрабрења, али наглашава да се разговори односе пре свега на дијалог Београда и Приштине.

Вучић је казао да се са представницима ЕУ разговара пре свега о односу Београда И Приштине, а да све остало заузима свега 10 одсто разговора.

– Суштински разговарамо о односима Београда и Приштине, који представљају највећу препреку на нашем европском путу, Поглавље 35. То знамо ми и знају у ЕУ. Поставља се безброј питања, колико ко има шта коме да каже. Имаћемо и ми поруке у вези формирања ЗСО. Пет година није формирана – рекао је он.

Вучић је указао да су Албанци имали рокове које нису испоштовали, а данас са одушевљењем неки прихватају што су наводно почели да раде на томе.

Вучић о ЗСО

– Рекли су да ће за три и по месеца изаћи са статутом за ЗСО. Сачекаће Србија и то, али нећете видети статут за три и по месеца. Обмањују јавност међународне заједнице, оних који су стварали косовску независност – поручио је он.

Вучић је рекао да је позиција Србије чиста, али и ужасно тешка, јер не разговара са Албанцима, већ са онима који их штите, а то су САД, Велика Британија и „ко зна које све земље“.

– Када разговарате са много јачима, руке су вам везане, много сте слабији, али вам преостаје само да се храбро и поносито борите за своју земљу, за интересе свог народа, за српски народ на Косову и Метохији, како би могао да опстане на својим огњиштима – објаснио је Вучић.

Каже да не постоји објашњење које могу да му дају, и да не могу да му причају бајке о неким уставима, законима, јер, како је нагласио, зна свако слово и тачку која је изговорена у Бриселу.

– Знам колико је било неистина проведене са друге стране – додао је Вучић. На молбу да оцени извештај о напретку он је казао да не воли да оцењује туђе оцене.

– Њихова оцена је да Србија напредује на европском путу. Нормално је да напредујете и то је добра вест за Србију, али то радимо због себе, да бисмо имали бољи правни поредак, бољу економију, уређенију земљу. Наставићемо да радимо и напредујемо – рекао је Вучић.

Разговор са Нишлијама 25. априла!

Вучић је рекао да ће ићи у Ниш 25. априла, како је најавио због отварања новог погона Леонија, али и да ће врло радо разговарати с грађанима који протестују због нишког аеродрома.

Каже да Србија никога неће терати на силу да узме новац и развија се, те да грађани морају да преузму одговорност за такве одлуке.

– Идем у Ниш, наравно, да објасним грађанима, јер сви заједно смо урадили много за Ниш – добио је најлепши Клинички центар, то није само од новца Нишлија, већ свих грађана Србије, добија аутопут до Софије, ускоро крећу радови према Мердару и Приштини, добио је шест нових фабрика, идем да отворим Леони, више од 2000 радника ту ради – набрајао је председник.

Неко је, приметио је Вучић, све то почео да гради и зида како никад није било и на све је то, каже, поносан.

– Идем на разговор с Нишлијама, немам проблем с тим и како год да се договоримо, као и у случају косовског питања, народ ће имати последњу реч, Моје је да предложим шта мислим да је најбоље, и то после тешке борбе, а не после спавања до један и глупих питања Међународном суду правде и ћутања на једнострано проглашење незавиности – поручио је Вучић.

 

Извор: РТС