Издвајамо Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ОВО КРИЈУ: Француска већ 5 дана у пламену, мигранти изазвали нереде због забране ношења бурке! (ВИДЕО)

Прошле недеље 15 априла полиција у Тулузу је ухапсила жену која је носила бурку и одбила је да покаже своје лице. Француска је 2010 усвојила закон по коме је бурка забрањена на јавним местима, јер покрива лице и отвара могућност за вршење кривичних дела, без могућности полиције да идентификује починиоца.

Хапшење се догодило у предграђу Мираил и изазвало је нереде који трају већ 5 ноћи за редом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мигранткиња је на снимљена како вређа полицајце, а за неколико минута група миграната је опколила полицију која је приморана да користи сузавац како би отерала групу агресивних миграната.

Муслиманка се налази у притвори и чека је суђење за насиље према лицу при вршењу службене дужности. Ипак хапшење није био крај проблема, јер се пар сати касније у Тулузу окупила група миграната која је стала на страну жене које је прекршила закон, оптуживајући полицију за наводну „исламофобију“.

Приликом нереда запаљено је 76 аутомобила, а ухапшено је 23 миграната док је у акцијама у предграђу Тулуза мобилисано преко 200 полицајца.

Командант локалне полиције каже да очекује да че нереди ускоро престати, не зато што су се хулигани уморли већ због реакције припадника локалне мафије која се бави трговином дрогом, а они не желе нереде и веће присуство полиције пошто је то лоше за бизнис.

 

Извор: Дневна Газета/Глас Европе