Православље

МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ ЗА ЧЕТВРТАК: Да вам крене на боље овако се помолите МАЈЦИ БОЖИЈОЈ

Ко је достојан да Тебе хвали, Пресвета Дјево, чија су уста способна Тебе да величају? То сваки ум превазилази! Сва велика и славна дела која су се догодила са Тобом, јесу тајне, Преблагословена Богородице, и превазилазе сваки смисао и речи.

Фото: Јутјуб

Лепоти девојаштва Твога и превисокој чистоти Твојој задивише се Херувими и уплашише се Серафими, чудесно рођење Твоје ни човечији ни Анђеоски језик исказати не може. Од Тебе се Вечни и Јединородни Син Божији, Бог Реч, неисказано оваплотио, родио се, и са људима живео, и Тебе као Мајку Своју неизрециво у слави уздигао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као Царицу свих створења Те показа, а нама Те даде као сигурно уточиште спасења. Због тога сви који под покров Твој прилазе, различитим тугама и болестима обухваћени, примају од Тебе велике утехе и оздрављења, и Тобом се од разних беда спасавају.

Ти си заиста Мајка свих ожалошћених и бригама животним оптерећених. Радост си тужних, Лекарка болесних, Чуварка младих, Помоћница остарелих, Похвала праведних, Спасење и Надање грешних и Путовођа ка покајању. А свима увек посредништвом Твојим помажеш и све заступаш, пуна доброте према онима који прилазе к Теби с вером и љубављу.

Ти и мени помози очајном, ради трудова мојих, Заступнице мила рода хришћанског! Помози ми да не останем до краја у гресима, јер немам кога другог да ме заштити и покрије, осим Тебе.

Владичице, Мајко Живота, не напуштај ме и не презири ме! Ти благодаћу Божијом знаш све судбине људске, спаси ме, недостојног слугу Твога, јер си Благословена у све векове векова. Амин.

 

Извор: Србија јавља