Издвајамо Србија

НАТО МИЛОШЕВИЋУ ПОДМЕТНУО СВОЈЕ ЉУДЕ: Три српска генерала радила за АЛИЈАНСУ

Слободан Милошевић (фото:Јутјуб)

„НАТО је Слободану Милошевићу пре 25 година подметнуо три своја генерала како би имали увид у све планове и акције наше војске“, тврди пензионисани пуковник КОС Љубан Каран.
Слоба насамарен као нико

Према његовим речима, део доказа за то крије се у тајним белешкама бившег команданта РВ и ПВО генерала Божидара Стевановића Мике које је Карану предала генералова удовица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У то време, 1993. године, Стевановић је био једини кандидат за начелника Генералштаба, али је НАТО прљавом игром успео да га склони и постави своје људе.

Неколико година касније, током бомбардовања, управо су ти људи убедили Милошевића да мора да попусти пред Алијансом јер би нас НАТО снаге наводно сравниле са земљом у копненој офанзиви.

Измислили да га зову Мика Четник

Генералова супруга Бруна Стевановић препричала је Карану како су за њеног супруга протурили причу да је ултранационалиста и да му је надимак Мика Четник.

– Подметнули су Милошевићу некакав интервју за који је Стевановић рекао и доказао да је монтиран – преноси Каран речи генералове супруге.

Фото: Јутјуб

Прљави план

Како нам открива Каран, уместо Стевановића постављен је Момчило Перишић, а на кључна места унутар Министарства одбране и Војске дошли су уз подршку НАТО и Благоје Граховац и Александар Димитријевић. Као неко ко је својевремено био под командом генерала Стевановића (преминуо 2015. године), Каран је имао увид у његове белешке које обелодањују шта се све одиграло на седници Врховног савета одбране у августу 1993, на којој је Стевановићу запечаћена каријера, у којој до тада није било ни једне једине мрље.

НАТО склањао генерале, а постављао своје људе

– За начелника Генералштаба био је планиран Стевановић, а постављен је Перишић. То није била Милошевићева идеја. У папирима које ми је поверила супруга генерала Стевановића пише да су обавештајне службе НАТО Милошевићу плански склониле неке генерале у које се могао поуздати, а неке вешто натуриле и подметнуле – наводи Каран апострофирајући тројицу поменутих високих официра.

Одмах пензионисан

Наш саговорник додаје да је Милошевић исте године Стевановића послао у пензију.

– Сви смо ми имали утисак да је Милошевић био неприкосновени фактор одлучивања у Србији, политичар који се за све питао и о свему одлучивао сам, а у ствари сам кроз ово открио да су његове ставове врло лако мењали неки други људи под притиском споља – објашњава Каран.

 

Извор: Српски телеграф