Издвајамо Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБЕЋАО: Нећете више маштати о Немачкој, плате ће бити много веће

Врњачка Бања — Председник Србије Александар Вучић најавио је значајно повећање плата за три, три ипо месеца, за медицинске раднике.

Он је подвукао да се резултати спроведених реформи одлично виде у Врњачкој Бањи која се мења и напредује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је на постављању камена темељца хотела Меркур палас, новог објекта специјалне болнице Меркур, рекао да је и овде видео много лекара, медицинских сестара који раде свој тежак псоао, да је посебно фасциниринан послом који обављају медицинске сестре и поручио им да могу да ускоро, за три, три ипо месеца да очекују значајно повећање плата.

Како је рекао све ће се учинити да остану овде, да остану у својој земљи, да раде и да се неправда неисплаћивања довољних плата за оне који обављају најтеже послове у будућности исправи.

Председник Србије је рекао да су се неки смејали на почетку реформи, али да се успех и резултрати тих реформи виде и овде у Врњачкој Бањи.

Навео је да убудуће, наставком рада, реформи, медицински радници неће маштати да одлазе у развијеније земље попут Немачке, већ да ће и Бања изгледати као што изгледају бање у тој земљи а и плате неће бити пет, шест пута ниже него тамо већ ће се та разлика смањивати.

Осврнуо се и на Национални базен који се налази у том месту, додао да надлежни сада „траже“ још милион евра да се он покрије и да би тиме не само анши пливачи, ватерполитсти…већ у и из многих земаља у свету овде долазили и тренирали.

Он је оценио и да промене које се виде у Врњачкој Бањи најмање примећјују мештани, али зато највише они који у њу долазе, наводећи да се и сам изненади колико се бања мења, напредује…,колико је фасада нових, ту је и фонтана, амфитеатар, променада…

Како је рекао министар Расим Љајић воли да каже да је Врњачка Бања „усисивач“ за паре, али и да се све што се уложи добро и искористи.

 

Извор: Тањуг