Издвајамо Србија

Са Тачијем нема преговора, минирао је дијалог, тражи само да СРБИЈА ПРИЗНА КОСОВО!

Председник лажне државе Косово Хашим Тачи изјавио је да је данашњи састанак са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу био најтежи и најкраћи у последњих шест година. Како Информер сазнаје, управо је Тачи током тог разговора учинио све како би дијалог учинио бесмисленим и немогућим!

Према нашим сазнањима, Тачи је током разговора инсистирао искључиво на томе да Србија мора да призна независно Косово одбијајући сваку идеју о компромисном решењу којим би, макар делимично, били задовољни и Београд и Приштина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија и даље мисли да је Косово њен део и и даље живи у менталитету прошлости. И сам Вучић треба да схвати да је Косово суверена држава – казао је Тачи након данашњег састанка.

Понашање Хашима Тачија кратко је прокоментарисао и председник Вучић:

– Албанци и Хашим Тачи би желели да добију све и траже све за Албанце са Косова, док се Београд труди да пронађе компромисно решење у коме ниједна страна не би била унижена – рекао је Вучић и додао:

– Ја се наравно борим за Србију и српску страну у којој интереси друге стране не би били сасвим занемарени – рекао је Вучић да позиција и разговори нису лаки за било кога.

На питањеда ли ће прихватити независност Косова, председник Вучић је рекао:

– Управо такав тип разговора имам на свакодневној бази – да ли ћемо постићи компромис, какво би било компромисно решење… Једино компромисно решење које нам нуде све косовске политичке стране, поготову Хашим Тачи и сви остали, јесте увек само признавање независне државе Косова. То тако не функционише – истакао је Вучић.

Очигледно је да Тачи и косовски Албанци имају снажну подршку поједних центара моћи на Западу чим овако бахато покушавају да минирају сваки покушај да се пронађе компромисно решење на коме Србија инсистира.

 

Извор: Информер/Тањуг