Издвајамо Србија

ТАЧИ О РАСВЕТЉАВАЊУ УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Многе у Београду ће заболети глава а и на КиМ

loading...

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је на конференцији за медије да институције раде упорно на расветљавању убиства председника ГИ СДП Оливера Ивановића и најавио да ће „убудуће изаћи са конкретним резултатима, због којих ће многи добити главобољу и на Косову и у Београду“.

Фото: Јутјуб

„Слажем се да је прошло много од убиства Оливера Ивановића. Узнемиравајуће је то што нису још идентификовани починиоци убиства. Наше институције раде упорно на томе и са међународним институцијама, имали смо контакте и са српским институцијама“, рекао је Тачи, пренела је РТК2.

„Власти су подељене“, додао је Тачи и најавио да ће институције Косова „убудуће изаћи са конкретним резултатима, због којих ће многи добити главобољу и на Косову и у Београду“.

Тачи је истакао да је Косово испунило све критеријуме за либерализацију виза и, захваливши се свим грађанима Косова, рекао да је то успех и заслуга свих људи на Косову и читавог политичког спектра.

„Захваљујем на одговорности коју су показали председник Скупштине Весељи, премијер Харадинај, заменици премијера Пацоли и Љимај и свим људима који су радили са пажњом и одговорношћу, и захваљујем свима у правосуђу на њиховом раду за изградњу функционалне државе“, рекао је Тачи.

Он је напоменуо да сада сви треба да се фокусирају на будућност и да је ово тренутак који уједињује све људе.

„Остало је још неколико месеци да заживи либерализација виза. Са јучерашњом одлуком сада имамо додатну одговорност, да се никоме не дозволи да спречи овај процес. Убеђен сам да ћемо из искуства и по савету међународних партнера за неколико месеци успешно затворити овај процес“, рекао је Тачи.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...