Издвајамо Спорт

ТАМО ГДЕ МУ ЈЕ МЕСТО – ЂОКОВИЋ НА ТРОНУ: Ноле почистио Андерсона и освојио Вимблдон!

Сви који су сумњали у Новака Ђоковића и сматрали да је његово прошло данас су демантовани. Најбољи српски тенисер освојио је Вимблдон четврти пут у каријери.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је у недељу тринаесту Гренд слем титулу у каријери, а четврту на најпрестижнијем турниру овога типа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић је у финалу Вимблдона савладао Кевина Андерсона резултатом 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) и тако први пут после две године подигао трофеј на једном Гренд слем турниру!

Србин није могао да пожели бољи почетак свог петог вимблдонског финала. Код Кевина Андерсона је био присутан грч, грешке су се ређале као на траци, а Новак је одличном игром добијао гем за гемом и очас посла добио прва два сета!

Први и други сет били су као пресликани. Са по два брејка у оба дела меча Новак је направио предност коју Андерсон није могао да стигне и на крају се финале свело на трећи сет.

Јужноафриканац је коначно почео да приказује игру као у претходним мечевима па смо коначно видели мало узбуђења. Чак шест брејк и пет сет лопти пропустио је Андерсон у трећем сету тако да је на крају тај-брејк одлучивао.

Ту је Новак показао менталну снагу и после два минибрејка повео са 5:1 што се показало довољним за освајање сета и тријумф у финалу Вимблдона.

 

Извор: sportske.net