Издвајамо Русија

УБИЦА АМЕРИЧКИХ И НЕМАЧКИХ ОКЛОПЊАКА: Руска војска добија новог ЛОВЦА НА ТЕНКОВЕ! (ВИДЕО)

Русија ће добити новог ловца на тенкове посебно дизајнираног да се супротстави америчком М1 Абрамсу.

Војни стручњак Андреј Тарашенко је рекао да КБП (Конструкторское Буро Приборостроениyа) Инструмент дизајн биро развија нови противтенковски ракетни носач на сопствени погон који ће се супротставити америчком М1 Абрамс и немачком Леопард-2 главном борбеном тенку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од 2013. године, КБП Инструмент дизајн биро развија нови антитенковски ракетни систем дугог домета под називом Корнет-Д1. Руски ловац на тенкове је заснован на гусеничној шасији ваздушнодесантног борбеног возила БМД-4М.

Очекује се да ће 2018. године руска ваздушнодесантна војска добити први ловац на тенкове Корнет-Д1 како би повећали своју способност за борбу против савремених тенкова на бојном пољу.

Нови ловац на тенкове ће моћи да уништи напредне и савремене тенкове опремљене експлозивним реактивним оклопима, лака оклопна возила и утврђења.

То је једноставан и јефтин противтенковски ракетни систем који има домет до 10 км.

Корнет-Д1 је систем, са ласерским снопом, са способношћу “пуцај и заборави“ (према извештају за штампу КБП Инструмент дизајн бироа) која може продрети кроз експлозивни реактивни оклоп, а затим продрети кроз 1.100-1.300 мм конвенционалног оклопа.

Способан је да лансира салве од две ракете са мање од две секунде размака, било на једну мету или на две различите мете истовремено. Салве од две ракете је намењен или да порази активне системе заштите или да обезбеди уништење једног тенка у одсуству активног система заштите.

Корнет-Д1 ракетни носач може пуцати у дневним/ноћним условима, у неповољним временским условима, и када непријатељ користи контрамере.

Појава новог противтенковског ракетног носача на сопствени погон Корнет-Д1 у арсеналу руске војске представља стварну претњу оклопним јединицама земаља НАТО-а.

 

Извор: Kurir.rs / Defence-blog.com